kuulumisia

Alla sova, tyst det ar i huset. tyyyyyyst i huset.

Som sagt, klockan ar inte mer an tolv och alla ligger deckade. Alla utom jag och min man som sitter pa toa tror jag.
Jag tankte skriva en kort uppdatering for att ni ska veta att vi kommit fram. For alla er som pa ngot satt lyckats missa det sa ar vi i Florida. Anlande igar natt efter en mycket mycket lang resa som var otroligt jobbig. Saga vad man vill men resa med smabarn en sadar lang stracka och med sa stor tidsskillnad ar ju ingen hitt. Fast Tanja sager att det gick valdigt bra sa ar det nog inget jag ska ge mej in pa om jag far barn. Eller sa ar det kanske sa att jag inte ar van vid barn. Det var ett tag sen jag ahde med smavarelser att gora.

idag har inte gjorts sa mycket. varit till stranden och badat i de enorma vagorna. det var nastan lite laskigt mot slutet for vagorna blev hooooga. Varmt har det varit fastan lite molnigt fran och till. Imorgon hoppas vi pa en molnfri dag. Kvallen tillbringades hemma hos Kestis. Framat atta pa kvallen gick jag och ipu pa en kvallspromenad langs med stranden. Vi hittadae en halvt uppaten dod jatteskldpadda. Det var redan lite skymning och vi stod bojda over den och funderade vad det var for nagot. Den luktade apa. Till slut, efter tva bilder, insag vi vad det var. Usch ruttan sager jag. Det ar konstigt hur samma element kan se sa olika ut dagtid och nattetid. Jag pratar om havet. Pa dagen ar havet ljust, blatt nastan gront och ser inbjudande ut med sina stora vagor emd vita toppar. Pa natten ser det ut som en pol av svart vatska som hotar att attackera en med sina jattelika vagor som ryter. Usch. Ar radd for vatten pa natten.

Dagen avslutades med matcer i Nintendo wii. Teijas Nintendo Wii alder slutade pa lite over 60, Tanjas pa 53 och min slutade nog pa 72. Jag har ju sagt att jag ar mogen for min alder :) Tanja gick och lade sig efter att hon somnat med Niilo i knat och kaffekoppen i handen vilket inte ar en sarskillt bra kombination. Niilo blev inte sa glad av den harliga duschen och tanja insag att jetlagen noh spokade i a f. Nu ar det nog dags for mig att lagga mig ixa mutta bilder kommer. Och mamma, jag har en bild speciellt till dej! Hoppas ni har det bra och jaksailette.

Ja viela Jenitalle semmonen juttu att se till att trycka ut ungen snabbast mojligt sa jag hinner hitta nagot gulligt harifran till den. Tsemppia siis sulle :)

ryhdistys!

Idag har varit en sådan dag då det känns som om man inte fått någontign vettigt gjort. Dagen har bara flutit förbi. sakta men säkert, utan att jag hunnit med någoonting. Jag har inte hunnit vara ute ens en gång fastän det är superbra väder ute. Ni vet, jag fungerar så. När jag har en massa saker som borde göras får jag ingenting gjort. Abslut ingneting. Så nu sitter jag här. Har tagit femhundrasjuttioelva pauser i mitt försök till städande. Har fått toan städad i a f. Nu återstår bara resten. Men nu kommer snart ipu hem och då får jag hjälp. Går mycket fortare då och är dessutom roligare.

ryhdistäydy!

Trötteli trött

det närmar sig med rasande fart och jag har inte hunnit reagera än. Ingenting är packat, städat eller muutenkaan fixat. Passet är i a f fixat och klart. Men jag har ju ändå idag och imorgon på mej så jag hinner. vad ska man ha med sej?
Är inte bra på det där med att packa. Jag minns när man förr i tiden skulle åka till suvarit. Det var Myyyycket kläder som skulle med. En gång hade jag närmare 25 linnen med mej. Det var till Maaninga savi-seurat. Med andra ord använde jag nog inte många utav de linnena. Men jag har lärt mig att inte packa så mycket saker. nuförtiden är mitt problem att jag alltid packar för lite. Kanske borde göra som förr. Skriva listor. Skriva upp varje dags outfit.

Jag är så  himla trött och ska ha seminarium snart. 13-16 med världens tråkigaste lärare. Det kommer vara kämpigt att hålla sig vaken. Jag orkar inte ens skriva nu så jag slutar här. Ointressant inlägg från en trött pirre.

snabbupdate

en snabb uppdatering såhär innan föreläsningen börjar. Jag måste bara tala om för er hur underbart väder det är. det är varmt och en massa blommor överallt på universitetsområdet. I a f nästan överallt. Studentlivet är så speciellt på våren. Alla kryper fram ur sina dammiga klassrum och tar över varenda lediga yta ute på gården. Man blir bara av att titta ut genom fönstret. Men tyvärr hinner jag inte ut och jnuta för börjar föreläsningen om fem min.

Idag ska vi åka hem. sista gången innan vi åker iväg och sista gången innan jenita pluppar fram sin krabat. Konstigt det där. gravid kan man ju vara men INTE mammma. Det är så konstigt att ena dagen går man runt med en kula på magen och ingen bebis. Helt plötsligt har man en bebis men ingen kula. eller jooo, kulan har man nog ändå ett tag framöver. konstigt det känns när alla kompisar är gravida och på suvarit kommer alla komma med vagnar. en del kommer till och med ha tvillingvagnar. Galet det där. ellu har två barn och hon gifte sej samma dag som jag! Glunks. Men det förstås, jag kunde ha haft tre. Åtminstone två om det hade gått annorlunda. Trots allt känns det bra att inte vara tvåbarnsmor. kan inte tänka mig in i den rollen hur mycket jag än försöker.

igår var jag hos johanna och mikko. det var mycket trevligt. Det måste vi göra oftare :) Jag har varit alldeles för lite med johanna. johanna med kulan. Hon är bra hon :)

nej nu lär jag kila. konstigt inlägg det här.

Mardrömsnatten

Det var länge sedan jag upplevt en lika hemsk natt som förra. Det hela började med att vi var ute ett helt gäng och grillade igår kväll (mmm...bananerna med choklad) och som ni vet så luktar man inte särskillt gott efter ett grillparty. Trötta som vi var när vi kom hem stöp vi i säng för att sova, utan att duscha av oss den äckliga lukten. Jag vände och vred på mej men kunde inte bli kvitt den stickande lukten i näsan. Den var groteskt. Jag kände hur jag blev mer och mer galen för varje sekund som gick. Till slut så väckte jag Ipu (som dessutom snarkade som en tok vilket inte gjorde det hela bättre). "mä tuun hulluks ku en saa nukuttua ku täällä haisee niin kauheelle. Huomenna ku herään niin vedän kaikki petivaatteet pois ja tungen ne muovipussiin ja laitan siihen sata solmua. Sitten mä meen suihkuun ja jynssään kaikki paikat juuriharjalla!"  Inte förens då jag hajjade att jag kan sätta upp håret på en mummonnuttura för att det inte ska lukta så mycket, lyckades jag somna. Det var inte roligt kan jag lova! Aldrig mer sova i grillukt!

Jag känner mej så himla stressad hela tiden. Som om jag vore nära en kollaps mest hela tiden. Jag vet inte hur det kan komma sig för i ärlighetens namn så har jag ingenting att stressa över just nu...egentligen.
Det kanske följer med som ett bihang från den förra kursen då jag höll på att stressa ihjäl mig. Pirre och stress rimmar riktigt illa. Jag kan inte hantera det. Det bara växer och växer tills det känns helt oöverkomligt.

Nej nu ska jag ta mig i kragen och dra mej mot hornstull för att hämta mitt kära kontokort. Äntligen :)

Äntligen klar

Jag börjar känna mig ordentligt hemmastadd här på universitet. Åkte hit imorse klockan nio, gick på en två timmars lektion och runt tolv bänkade mig framför en dator i datasalen. Och här sitter jag än! Sista texten är skriven och inskickad och jag är fri att tänka på annat. Men andra ord kan ni läsa mellan raderna att : Jag har varit RIKTIGT DUKTIG idag! Allt är skrivet och inskickat. det tog bara fem timmar att skriva kursens två sista texter.
Känslan av att ha gjort klart det man ska, och dessutom i tid, är obeskrivlig. Man känner sej så lätt på stegen. Ingenting som tynger ner er. Ingenting att tänka på. Frihet härliga frihet.

Mina strumpor börjar kännas aningen fuktiga i mina skor och jag borde ta mig i kragen och åka hem. Det är bara så himla långt. Det tar emot att gå ut till tunnelbanan när man vet att det tar nästan en timme att åka hem.

Vet ni, idag kan jag läsa min bok som jag inte hunnit läsa på länge pga allt plugg! Härliga tanke.

...

Sista spurten. Hoppas att det är det nu för ett tag framöver. Har setat hela morgonen och knapprat på tangenterna. Försöker få de två sista texterna färdiga så att jag äntligen kan släppa skrivarkursen och bara rensa hjärnan på det. Det är det sköna med universitetet att man bara har korta kurser och då en är slut kan man radera allt från hjärnan och ta tag i det nya med en rensad och fräsch hjärna. Samtidigt så är ju kurserna väldigt intensiva istället. Man har hela tiden något man måste göra och man kan itne skjuta upp det eftersom kurserna är så korta. Det är inte som i gymnsiet då man kunde göra en sak ett halvår försent. Jag har tänkt på det där. Om jag redan från börjat lärt mej ta tag i saker och göra dem i tid hade jag inte varit så stressad. Och om jag hade haft svårt för mig i skolan så skulle jag vara mycket bättre på att plugga. Jag har lyckats glida runt hela min skolgång. Det är en välsingnelse och en förbannelse skulle man kunna säga.

Idag är det redan torsdag. Dagarna går så väldigt fort så man inte hinner reagera. Helst då man har en hel massa läxor och dylikt som man bara måste göra och har en enorm tidspress. Då går tiden så fort. Man tänker att man hinner men VIPS så har man inte längre tid.... Hur kan det komma sig? Jag minns när man var liten. Då kunde en dag kännas som en evighet. Helst om man väntade på någonting. Nuförtiden känns inte en timme som någonting. Allt var ganska annorlunda när man var liten. Jag är lite av den där nostalgiska typen som lätt sjunker in i tankar om hur det var förr och saknar. Funderar på vart alla gamla vänner tagit vägen? Vad har det blivit av alla? Livet är egentligen ganska konstigt. Man går bara framåt. Kan inte påverka det på något sätt. Vänner kommer och vänner försvinner.   En del är stannar längre än andra men alla lämnar de ett spår.

Natt-tankar

"här sitter jag och tänker,
det kan du väl förstå..."

Mina ögon tittar i kors och det känns som om jag inte vill annat än lägga mig ner i min säng och sooova. Idag fick jag en smärre kollaps. Jag känner mig så stressad. Ni vet det där med Många bäckar små... Så när Ipu påstod att jag lämnat kylskåpsdörren öppen på morgonen IGEN bröt jag ihop. (Jag tänker aldrig erkänna att det kan ha varit jag)
Tur att vi åker bort snart. Semestern kunde inte komma mer lägligt. Fast det förstås, semestern är ju en av orsakerna till mitt stress och till dagens kollaps. Vore det inte för den så skulle det inte kännas någonstans att betala tillbaka 1000kr skatt. Vore det inte för den skulle jag inte känna ångest varje gång jag tittar på mitt schema och inser hur många seminarier och föreläsningar jag kommer missa. Men vore det inte för skulle jag inte ha någonting att se framemot. Eller jo kanske, men inte något så roligt :)

Idag har det varit en bra dag trots allt. Träffade Catya över en fika på John Chris. Catya är det alltid roligt att träffa och man har alltid en massa att tala om. Pappa minns du hur galen du kunde bli då jag pratade med Catya i timmar? Fast hon åkt hem till Stockholm bara tre timmar tidigare? (För på den tiden, då vi pratade som mest, var det dyrt att ringa till mobiltelefon. Då fick man snällt vänta tills Catya hunnit ända hem till Ekerö innan man slog en pling). Tiderna förändras. Tiden går så fort. Ibland glömmer jag att jag faktiskt snart fyller 22. 22? För bara något år sedan tyckte jag att de som var 22 var gamla! Som Heidi sa igår då vi pratade om någon "Ja men hon är ju ganska gammal ändå. Typ 23-24". Men Heidi gumman, DU är 23!

Och vet ni. Om vi ska åka till Thailand om fem år då är:
Jag 27
Jenita 26
Tanita 24
Ossian 23
Olliver 21
Ottilia 19
Tilda 17
Hannes 15
och minstingen
Sanni 13
Hugaligen vad läskigt!

Nu kallar sängen och jag slutar filosofera.



Gruppboende

Det här med blogg är bra knepigt. Att man sitter här och skriver om sitt liv som om det vore någon där ute i hela vida världen som bryr sig. Faktum är att folk faktiskt bryr sig. Ivbland kan jag undra varför det är så intressant att läsa om andras liv och om vad andra gör och tänker. Men det är väl nyfikenheten i oss som får oss att läsa bloggar varje dag.
Blogg är en konstig grej. Undrar om den har kommit för att stanna?

Idag har varit en alldeles vanlig dag med ett alldeles vanligt seminarium i skolan. Det enda som inte varit vanligt idag är att jag efter skolan åkte till Tumba för en arbetsintervju på ett gruppboende. Och jobbet är nu mitt. Ekonomin är räddad. (Fia, jag ska jobba på samma ställe som du :) Vi ska ha en rolig sommar på jobbet). Jobbet kändes inte särskillt lockande men vad gör man inte för pengar. Pengar pengar pengar. Varför måste allt jämt kretsa runt pengar?

Snart är den här jobbiga skrivar kursen slut och jag kan andas ut. Det har varit en grymt intensiv kurs med mycket eget arbete och skrivande av texter. Känns underbart när den här är över. Pust!
Nej nu kommer Ipu snart hem och jag tänkte göra lite mat. Men ha det gott allt folk så hörs vi :)

Hur ska jag få motivation?

Varför finns det inte motivation att köpa i affärerna? Tänk vad det vore bra. Om allt man behövde kunde köpas i affärerna. Om man en dag inte har något liv är det bara att gå till närmaste affär och köpa en burk liv. Fast om man tänker efter så skulle det vara ganska orättvist och göra klasskillnaderna ännu större. Då skulle det bara vara de rika som har ett liv och som har motivation till en hel massa roliga saker... men ändå....

Anledningen till att jag sitter här och funderar på så här konstiga saker kallar skolarbete. Har två texter som måste bearbetas till imorgon och jag känner att det är helt omöjligt att komma igång. Hela dagen har bara rusat icäg och jag sitter här fortfarande med mina ursprungversioner framför mej och känner att jag inte orkar ta mig samman och sätta igång. Morgonen började inte alls bra. VAknade av att någon stod och ringde på dörrklockan, bankade på dörren och ryckte i dörrhandtaget. Med hjärtat i halsgropen smyger jag naken sånär som på ett täcke ut i toaletten och tar på mej galsögonen. (Ni som känner mej vet ju att jag är blind utan mina glasögon/linser) Tittar ut genom nyckelhålet och ser två personer stå utanför min dörr. En kvinna och en man. Mannen bankar slår och böjer sig plötsligt ner och tittar ner i mitt brevinkast. Sen tar han upp mobilen och skriker en massa till någon på ett språk jag inte förstod ett ord av.
Fy bubblan, vad det var obehagligt. Kändes itne bra alls att stå där typ naken. Dessutom på våning sju utan nödutgång. För hoppa nerför balkongen känns ju inte som något alternativ. Till slut så slutade dem och drog sig ner igen. Jag tog upp mobilen och ringde Ipu som förbjöd mig att öppna dörren om de kommer tillbaka. Som om jag skulle våga göra det?!?!? Så morgonen gick åt att jag vart vettskrämd varje gång jag hörde något ljud från trapphuset. Glunks! Trodde de skulle försöka göra inbrott minst.

Efter att försökt göra läxor och kommit ungefär halvvägs tog jag på mig jackan och skorna och stack till Katta för en päiväkahvi. Alltid trevligt med sällskap och trevligt umgänge mitt på dagen såhär. kom hem vid en halv fyra och hoppade med ipu som kom hem från jobbet. Vi åkte till ett litet bilmeck som skulle titta på våra däck. (De är inte helt täta) Tyvärr var det sju bilar på kö så vi orkade inte stanna. Så ut på en biltur runt Norsborg, Hallunda och Slagsta. Nu sitter jag här och försöker hitta motivation att börja plugga.

någon som kan sälja lite till mig tack?!

Så ledsen

Jag är så himla ledsen för att jag inte kan vara där jag borde vara just nu, nämligen i sälen med hela tjocka släkten.
Nej minsann.Medans hela familjen packade och donade så packade jag mina saker för att åka hem till Sthlm. Kändes ingen bra alls och jag har kokat lite smått hela kvällen. Jag är så himla arg på att jag just nu har en obligatorisk kurs som man inte får vara borta från för då får man gå om hela delkursen. Och dessutom, som om det inte vore nog så har jag sistas lektionen på tisdag ( bortsett från grupparbete som ska vara klart till på fredag). Varför kan inte den varit förra veckan eller typ i slutet av den här veckan? Då hade jag kunnat vara i sälen.
Istället får jag njuta av storstadens alla avgaser och härliga ljud. Jag är inte bitter. nej nej.

Helgen kom och gick som den alltid gör. Alltså alldeles för fort. Enda trösten är att jag insåg idag att det är inte mer än två och en halv vecka kvar till jag åker till Florida. Det tröstar mej lite mitt i denna depression. Sen ska jag njuta av att bara vara. Av att vara långt borta från hela Sverige och dessutom ska det bli himla roligt att träffa Teija och resten av kestiklanen.

Men nu ska jag sluta gnälla och ta mej i kragen! Ryhdistäydy!!!!

onödigt så in i norden

Fy vilken onödig resa jag gjorde nyss. Fick meddelande från synoptik att mina linser kommit så jag bestämde mej för att åka dit och hämta dom med en gång. Sagt och gjort. Skippade allt vad promenader och gick till T-banan. Skärholmen ligger en kvarts resa från Norsborg med T-bana. Väl framme så visar det sej att mitt kort inte fungera. Bajs. Kunde inte betala med kortet och inte ta ut pengar trots att det borde finnas några hundralappar på kortet.
Aja, jag fortsatte irra runt i köpcentret när jag ändå tagit mej ända dit. Provade en massa byxor och insåg att min rumpa är grymt oformad och att jag inte kunde få på mej nära på samma storlek som förut. Deprimerande. Till slut slutade jag mitt fönstershoppande och åkte hem. På T-banan tittar jag i min väska och inser att jag tagit ipus bankkort igår och stoppat i min egen väska. OCH DET KOM JAG PÅ DÅ FÖRENS! När det redan var försent. Så det sket sej. Här sitter jag nu hemma och väntar på att maten ska bli klar. Jenita och Jimppe kommer och hämtar upp oss om en 45 minuter och sen är det dags för DALARNA :)

Että se siitä sitten. Paladeisöns.

Vackra Norsborg

Idag är jag ledig. Fast egentligen inte. Har så himla mycket saker som ska göras att jag egentligen inte har tid att låtsas som om jag har ledigt. Men trots altt, så tror jag att jag ska ta en tripp hem till Katarina. DEt blir en lagom lång promenad i vårvädret. Jag sitter nu här hemma med huvudvärk och väntar på att kaffet ska koka klart. Hoppas på att ett rejält koffeinintag ska ta bort det onda i mitt huvud. Toivossa on hyvä elää. Jag tänkte att jag ska fortsätta med en bildserie från kära norsborg.

     

Det är våran framsida det. Utsikt från köksfönstret. Jag trivs här. På riktigt. Men nu ska jag fortsätta att snoka runt på familjeliv.se. Det är en bra sida att surfa runt på om man inte har någonting annat att göra. Men gott folk. TAck för den här gången!

välkommer våren

Dörren står öppen och utifrån hörs ljud. Ljud som påminner om att sommaren är påväg. BArn som leker och bilar som kör på torr asfallt.  ÄVen dofterna som sipprar in känns som sommar. Känner hur det riktigt spritter i kroppen när jag sitter här framför datorn i en dammig lägenhet. För vad gör det när det är sol, varmt och vår ute??? förr i tiden tyckte jag mest o sommaren. Sommaren är härlig och underbar. Men vad vore livet utan vår? Vår då allt liksom vaknar till liv och det blir ljust igen. Helt sjukt vad man påverkas av vädret. Förens när man våren kommer inser man hur hängig och nere man varit den senaste tiden. Då inser man hur mycket man har saknat våren.







Ser inte så vårit ut kanske men ni ska bara känna doften och höra ljuden. Jag bor ju trots allt ute i betongträsket.

stressmoment

Kraaaft, ge mej kraaft.... JObbig delkurs det här skulle man milt sagt kunna säga. Känner hur stressmolnet med prestationsångest ligger över mej hela tiden och hotar att attackera mej och göra mej till ett enda nervvrak.
Hur kan jag ha glömt så här totalt hur man skriver texter? DEt var väl ändå inte så länge sen jag gick i skolan. Vandrade korridorerna fram i lugnetgymnasiet. Varför känns det som om det var så himla lätt? Är det för att tiden förgyller alla minnen eller var det verkligen det? För jag kan aldrig tro att jag kommer tycka den här kursen var enkel. På något mirakulöst sätt har jag lyckats ta mej igenom alla tentor hittills och även alla inlämninguppgifter och konstigt nog med helt acceptabla resultat. Det är konstigt det här med texter. Och med skola.

Vad ska jag göra i höst gott folk? Kan någon hjälpa mig? Måste välja om jag ska fortsätta skolan och om jag ska fortsätta, så med vilket ämne? Jag har en känsla i maggropen att jag inte vill fortsätta samtidigt som jag vet att jag kommer bara kunna få sådana jobb som jag inte vill ha om jag inte har någon utbildning. Men vad vill jag ha för jobb då? Jag har en mycket stark känsla att det inte är läraryrket som passar mej trots allt. Borde jag kanske sluta plugga då om det inte är vad jag vill? Varför finns det alltid frågor?

Annars händer det inte så mycket speciellt här. Vi har inte varit till Dalarna på år och dar så i helgen kommer vi. Ska bli så himla skönt att andas ut lite. Storstan tar på krafterna. Livet rullar på. Har varit lite småsjuk den här veckan men idag tror jag att jag vågar mej på ett gympapass. Så himla skönt har det varit att vara lite sjuk så att man inte kunnat gympa. Gympa är roligt och nyttigt och bra och allt det där, men... Alltid orkar man bara inte.
Igår var jag till Finska ambassaden för att fixa ett nytt pass. Så nu närmar det sej med hejdundrande fart. Ska bli så himla skönt. Florida väntar.



Bild från polisets register.



Ordning och reda. Strumpor på fredag.