Rubrik.

Så himla roligt! Älskar er alla som har kommenterat min blogg. är alltid roligt att klicka in på bloggen och se att man har fått nya kommentarer. Ger en blodad tand att fortsätta uppdatera.

Jag måste bara göra klart en sak. Att om det är någon som läser min blogg som tar illa upp av något som jag säger så är det inte så illa som det låter. Jag ÄLSKAR på riktigt mina vänner här och de är underbara. De har bara lite konstiga och egendomliga åsikter om saker. Såja, nu var det sagt. Så att det inte är någon som tror att jag hatar alla här :) Men det är som många (de flesta) säger. Är man från Sverige (t ex) så känner man sej nog aldrig riktigt likadan som finnarna. Det är för mycket som skiljer på oss. för mycket sådant som sitter inrotat i människor och som inte går att ändra på i ett nafs. Och jag tror säkert att de många gånger tänker att jag är en idiot som inte fattar någonting och har en massa egendomliga ideer och åsikter om saker. Jag tycker om att bo här även om det ska bli himla roligt att flytta tillbaka till Sverige. Kommer bli sorgligt och jag vet att jag kommer sakna mycket som finns här som kanske inte finns i sverige (tex mina vänner här). Men hemma är alltid hemma.

Nog om det. Idag har varit en vanlig dag precis som alla andra dagar. Jag har varit och jobbat och nästan fått nippertippan. Väl hemma satt jag på youtube.com länge länge tills min man kom hem. Då var jag social med honom :) Senare åkte vi hem till Merja och Janne som bjöd på kaffe. Nästa gång jag ser dem är det på deras bröllop. Konstigt :) Ipu åkte sedan och spelade hockey och jag åkte hem. Till mnin stora förvåning och glädje ringde min moster Teija :D Jag har bott i Finland ett år och nästan tre månader och det var första gången.
Vi pratade och vi pratade och det höll aldrig på att ta slut. Mycket mycket roligt var det även om Teija kommer förbanna mej länge och väl när hon får teleräkningen (Märkte du hur länge vi pratade Teija?? :/ )

Imorgon har jag en ledig dag och jag tänkte jag skulle ta och njuta av den. Men vet ni vad. SJälvklart, självklart och SJÄLVKLART så kommer det komma en massa gubbar hem till oss imorgon och borra i våra väggar och dra en massa rör och sånt. VART SKA JAG TA VÄGEN DÅÅÅÅ? Undrar om min andra moster Tiina bjuder på kaffe? :)

Men kära vänner och läsare. Det är roligare än roligast att få kommentarer så fortsätt med det. Det är en massa unika läsare varje dag och I would love to know who you are :D

mammor och kastruller.

Ja så vad beev det igår då.
Det gamla vanliga. Först hänga runt i jyväskylä och sedan möte. efter det hann vi hem en sväng oxå innan vi åte till Sarita och Juho. De hade varit till Raumaa och hämtat ett piano rån Saritas föräldrar så vi åkte dit som lyfthjälp.
virtases föräldrar var där liksom Anna, Juho K och Klaus. Var helt ok, men det blir ibland bara för mycket... (jnita och tanita, ni vet vad jag menar:) )

Varför tänker alla i Finland att bröllopspresenterna är till tjejer bara. Jag trodde inte mina öron när jag hör tjejerna diskutera at det är lite fuskigt att alla presenter är till tjejerna att varför man inte köper något till killarna EFTERSOM kastruller osv såklart är till tjejerna. Voi hyvänen aika! Är det så att man ska köpa ett presentkort till intersport till killarna och kastruller tilltjejerna så tänker jag byta kön. Det lovar jag. Jag skulle inte kunna bry mej mindre om nå kastruller och om vad det är för serie på mina glas ör att inte tala om tallrikarna. Men inte vet jag, är det bara jag som är konstig, eller är bryr ni er?

Om jag någon gång lir gravid så ska jag inte prata mom det hela tiden. jag är så himla trött på blivande mammor som inte kan prata om någonting annat än om det underbara lilla livet som vxer i deras mage. Under en kväll hann en kompis visa mej en massa barnklder som hon köpt, en massa tyger som hon ska sy barnkläder av och vad hon ska sy för barnkläder. hon hann visa en massa om vad som fanns i hennes skötväska, hur deras pinnasänky ser ut. Hon hann dessutom läsa en massa bäbistidningar. Hon bäddade sin barnvagn (och hon ska ha barn om typ 3-4 månader). Resten av kvällen vi var där läste hon en bok om graviditeten och om förändringar som den för med sej..... Kan man kalla det besatt? jenita och Tanita, saknar er och lägntar till nästa helg. It will be sooo fun att slippa "prata" graviditeter, barn och bröllop.

Sitter förresten på jobbet nu och det är inte alls roligt. Ännu tråkigare är det att jag måste gå hem härifrån. Ja, jag vet. Jag borde gå. jag borde gå en massa men det är förbannt jobbigt att börja gå hem från jobbet. Efter jobbet vill man hem fort som attans och inte efter en 45 minuters promenad. sådeså.

Tack och adjö.

Livet

är inte alltid en dans på rosor.

Gårdagen var vi hemma till största del eftersom alla våra vänner har farit sin kos. Kvällen blev dock lyckade med en pizza med Annika och sen på efterfest till Anna och Klaus. Får se vad det blir idag då.

Varför?

Varför blir exten så himla liten för?

Dummaste jag hört.

Jag bara måste lägga in den här kommentaren som jag hittade på Englas blogg. Hon hade skrivit ett inlägg om att folk blir upprörda överatt hon klär sin 11 dagar gamla dotter i rosa.


Postat av: Louise

Har hon kläder på sig?? hon är ju bara drygt tio dagar :/ Jag trodde de ALLRA minsta bara hade blöjor på sig eller något :P använder hon vanliga kläder på sig nu (tröja, byxor) eller är det bara bodys?

2007-aug-23 @ 17:57


jaa ni. Alla kan ju inte veta

Dessa plagg drömde Engla om men kunde inte köpa de då barnet var i magen och hon inte visste vad det vra för kön.
15073-2778
http://annamirjamaria.blogg.se/1187800289_organic_baby.html#comment

Bl a dessa kommentarer fick hon:

Postat av: pernilla

Grattis till babyn! Kul! Har bara en tanke ang inlägget: Vad spelar det för roll om du skulle få en tjej eller inte? En liten pojke passar väl lika bra i rosa? Du vill väl inte som förälder mota in ditt barn i förutbestämda könsrollsregler? That would be crazy..

2007-aug-22 @ 22:01

Postat av: Lina

de hade varit söta på en pojke också.

2007-aug-22 @ 22:50

Postat av: Wilma

Fan vad löjligt.., är killar allergiska mot rosa kläder lr?

2007-aug-23 @ 00:15

VAD HÅLLER ALLA PÅ MED?
Här kan vi snacka om att människor går till överdrift!!!! Man kan inte annat än undra hur gamla människorna som kommenterat är. Hellloooouuu yxskaft! Använd hjärnan.

tråkigt inlägg;)

Sitter på jobbt och det känns som om jag ska mögla sönder. Har setat ett tag nu vid datorn och gjort en massa timlistor för nästa månad. Lite roligt i a f att få sitta för sej själv vid datorn. Hon har en kompis här och hälsar på så de behöver mej inte för tillfället. Måste snart gå och diska dock.
Så himla tråkigt att jobba kväll på en fredag. men alltid kan an inte få som man vill. Det är det tråkiga med att bli vuxen. Helgen blir första i Jyväskylä på mycket länge. Har nog inte varit en helg här sen i våras. Skönt men oxå trist. Ipu jobbar imorgon dessutom. men ja, jag överlever.

hörni gått folk. Vad ska man göra åt ett hår som har tappat sin frisyr totalt om man inte vill klippa det kortare?
Vill nämligen spara ut det igen och vill helst inte ens klippa någon uppklippning i det. Men varför ska det ta en så himla lång tid????????

Dag en spenderades hemma hos Tiina. Var trevligt med lite sällskap och en massa skvaller.
En svensk = en bundis.

Men nu ska jag ta mej i kragen och gå och diska för hon tror att jag fortfarande jobbar på med listorna :)
Ska försöka överleva dagen.....hoppas ni oxå gör det gott folk.


(Kanske ett av världens meningslösaste och tråkigaste inlägg).

Naturreservat och centrum

Livet har sin gilla gång.....

jobbat kväll och med andra ord inte haft något annat liv på mycket länge. Det vill säga två dagar :)
Imorgon blir det samma igen, kväll alltså.

Men aktiv har jag ändå varit. Igår klevjag upp halv tio och åkte till centrum med Merja. Gick runt och tittade kläder. Och hör och häpna, jag köpte till och med något. Två tröjor (Från H&M som är ännu mer surprising) och en tröja från ett loppmarknar (och mer än mest surprising) Så helt i onödan rantade jag inte runt på stan, den här gången.
Som Merja hopplöst konstaterat: Pirre är världens sämsta shoppare!

Dagen idag började oxå vid en tio tiden. Klev upp, käkade klädde på mej och började gå till centrum. På vägen dit fick jag för mej att jag skulle gå genom ett naturreservat som ligger nästan på vägen till centrum. Sagt och gjort.
Där gick jag sedan omkring. Jag, min kamera och en miljon löööv och träd. Det är nästan som en regnskog (säger jag, eftersom jag har sett ungefär en miljon olika regnskogar och kan jämföra). Ganska otroligt med tanke på att den liggen nästan precis i centrum, ca 0.5 km därifrån. Till slut tröttnade jag (och kom dessutom i samma veva på att om nåt skulle hända mej mitt inne i regnskogen så skulle ingen veta var jag är) och gick till centrum.
Gick runt och gick runt och köpte inget... :)

Men idag får det bli ett kort inlägg för ska gå och lägga mej. Imorgon ska det besökas familjen Göös.

Bröllop

Ännu en helg bakom oss och ja, som vanligt blev det inte en lugn stund på hela helgen.
Fredagen tillbringades hemma till största deen med min man. Dock var vi en sväng till Vaajakosku ABC (för att vi inte hade något annat att göra) och sen körde vi runt lite. (Aah, då kan vi snacka om brist på nåt annat att göra).
Lördagen kom med en hejdundrande fart, och det var dags för Jouni och Satus bröllop. DAgs för Satu att bli Satu Tuppurainen eli Tuppu Satu (Som sussa så vänligt påpekade i sitt tal till Satu).

bröllopet var vackert med en massa sorgligt program. Satu grät floder. Jag tycker oxå att det är vackert med lite herkkää men det är inte riktigt min stil. jag är glad över att jag inte hade "begravningskänsla" på mitt bröllop.Det skulle inte varit jag då och det är ju ändå en glad fest. Anna Iittiläinen höll ett tal. "Muistan pienen tytön joka oli muuttanut nastolaan. Vieraan ympäristöön. Tämä pieni tyttö käveli eräänä päivänä avojaloin ojan yli, ja näki toisen pienen tytön..." Hennes tal var så vackert och full med känsla. Även Sussa och Merja höll ett tal. Även det var vackert. "Satu, muutat nyt pois meidän luolta. Vaikka saat uusia ystäviä niin muista meidät, sinun vanhat ystävät. Meillä on jotain mitä uusilla e ole. Me ollaan koettu paljon yhdessä. Naurettu, juteltu ja itketty...."

Sist sjöng vi kompisar en sång till brudparet. "Oi katsohan isämme taivaallinen" (Säv, Oi katsohan lintua oksalla puun). De kom på på plats att jag och Juho skulle sjunga solo på tredje versen. TVÅSTÄMMIGT! Vi hade sjungit igenom den en gång tidigare och det var bra länge sedan. Jag gick med på det på det villkret att vi testade om det går. Och ja, det gick. På kafferasten. Men ack nej, inte när vi sjöng upp. Juho kom bort sej på andra raden. Tur att han hittade den riktiga melodin nästan på en gång, och tur tur tur, att jag inte kom bort i samma veva.
No, vi försökte i a f :D

På söndagen bestämde vi oss för att åka till Perho för att hälsa på mormor och morfar. Det var härligt att bara kppla av och bada, basta och fiska. min mormor och morfar är de bästa som finns.

Men nu är jag på jobbet och skriver och hon vill komma till datorn så måste abryta här även om jag har en hel massa att berätta för er. Men titta
www.pippelintu.bilddagboken.se för bilder från bröllopet.

det gör ont, det gör ont...

Det gör så himla ont.

Jag har haft ont i mitt högra öra i ett antal veckor nu, men eftersom det inte gjorde såååå jätte ont och inte hela tiden så tyckte jag att det var onödigt att besöka en doktor. Tycker inte om att betala en massa för onödiga läkarbesök.
Men så igår pratade jag med Ipus mamma och hon tyckte att jag aspolut måste, eftersom det finns en risk att man kan bli döv. Suck tänkte jag men ringde till vårdcentralen i a f.

Igår spenderade jag mycket tid inne i ett rum med en massa vatten i örat och ibland en dammsugare.. Och nej, inte hjälpte det. Örat värkte som bara den och vaxpropparna som satt i båda öronen ville inte röra sej ur fläcken.
Och eftersom vaxpropparna satt som berg kunde de heller inte se vad det var som gjorde ont. Så det var  bara att åka hem och sätta i Remo-wax. Kvällen var jobbig. Gjorde bara ont och jag käkade värktabletter.

Idag hade jag en ny tid, kl 12.30. Började bra. JAG FÖRSOV mej! Hur sjutton kan man försova sej när man gått och lagt sej före tolv kvälllen innan och ska vara hos läkaren halv ett?
Men inte blev det nå bättre av att jag var till läkaren idag. Försökte allt möjligt men nej, propparna sitter i. Så hon skrev ut en antibiotika kur till mig och en ny tid imorgon :( Tråkigt. Det kostar så mycket och det gör oooont!

Idag har det varit världens bästa väder, precis som igår, i förrgår och hela veckan. Själv har jag dock bara varit inne hela dagen. Sov ju till 12.45 och sen har ja varit hos läkaren. Snart till apoteket och sen till jobbet. Så inge brunorexi här inte.

I helgen var det mattias och tiinas bröllop. Det var vackert som bröllop alltid är. Men det var ändå speciellt på nåt sätt. Mattias har jag ju alltid känt, till och med blivit döpta ihop. En gång i tiden var jag tom kär i honom. My first true love! Men brudparet såg i a f lyckliga ut och Mattias avslutade bröllopet med ett:

"Ja me lähdetään tästä nyt Tiinan kanssa......(paus).....jonneki."

TAck och adjö!

Känd genom bloggen

Är det någon av er kära människor som har råkat läsa Engla's showroom eller BlondinBellas blogg?
Jag har gjort det. Och jag tror att många av er andra oxå har gjort det. Har ni gjort det checka det här:


http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/sandningsarkiv.asp?programID=1
(Klicka på arkivet och lyssna till programmet den 7 augusti).

Man kan ju för sjutton blir känd genom sin blogg. Det är ju inte klokt :) Sextonåriga Bella som bara skriver om sitt liv är känd över hela Sverige. GALET! Tänk om så många kunde läsa min blogg oxå.

Just nu sitter jag här och skriver på min blogg efter en dag på stranden. Funderar på vad jag ska göra ikväll.
Blir det grilla,bada och basta eller en promenad?