PATS

Halllåååå? Minns ni inte...

Pats var ju....... TILDA KATARINA JUUJÄRVI :)

Inte en av mina tusen killar som tanita och jenita tippade på.

gamla tider.

härliga härliga barndom. Jag har roat mej med att läsa gamla dagböcker :D och oj vad roliga saker man kommer på som man inte alls har kommit ihåg att har hänt.

"19 Januari 1998.
Igår när Ingela var här sa jag:
-Visst är det äckligt att få gult i trosorna.
-Ja, men det är ännu äckligare att ha mens tror jag, eller jag vet, jag har det liksom nu, svarade hon.
Hon sa att det var därför hon inte kunde duscha efter gympan för att hon har mens."

"20 Januari 1998.
Marie hon säger hela tiden såhär:
-Jag kan få mens när som helst.
Hon har sagt det sen i November förra året. Hon har bindor och går jämt till skolsystern och hämtar broschyrer om mens fast hon inte ens har mens än. Nu är klockan 16,00 prick.
Marie har BH också fast hon inte ens har några tuttar. Ja, i och försig har ju jag oxå BH men jag använder dom inte i skolan. Hej då!"

Lilla lilla viii... Vid den åldern visste inte vi vad vi skulle få stå ut med resten av våra liv. I a f tills vi är ungefär 50. Då var folk helt mielissään om dom fick mens men ack ack ack. Det är inte så roligt :)
Ett tillägg oxå. Med tanke på hur jag såg ut på femmans klassfoto så skulle jag ha gjort klokt i att använda en BH då. Det var ingen vacker syn :D

"17 Januari 1998.
Jag HATAR Jenita och Tanita. Jag var och bastade mellan Tanita och Jag. Jenita hade tagit mitt bandage utan att fråga. Nu är jag inte sur på dom längre. God natt!"

Ha ha... då var det lätt. Jätte arg och två meningar efter var manitne arg längre. Men JENITA, varför hade du tagit mitt bandage??? :D och är det någon som minns vem PATS var?


Jag kunde bara inte låta bli, förlåt Tanita och Late :D

Jag kunde bara inte låta bli, förlåt Tanita och Late :D

Hankasalmi nästa

sitter här och håller på att bli rastlös. Vet inte riktigt vad jag ska ta mej till. är på väg till Hankasalmi idag men tåget går förrens tjugo i fem. Vad ska jag hitta på fram till dess? Som ni kanske vet är inte jag en person som kan börja göra något för att sedan avbryta mej eftersom jag inte hinner klart. Nej, jag kan helt enkelt inte börja göra någonting eftersom jag vet att jag ändå måste åka in till centrum. Riktigt jobbigt dilemma.

Tanita skulle komma och hälsa på mej idag men det vblev visst inte av ändå. Undrar om hon fortfarande sitter utanför Lates lägenhet och väntar på att han ska komma hem?

Apropå Hankasalmi. Det var ju där jag och ipu träffades för FEM och ETT HALVT ÅR SEN! Hjälp, vad länge sen. Jag ska åka till Hankasalmi och skrämma vettet ur barnen och berätta hur illa det kan gå om man börjar leka med "kärleken" på ripari som 14-åring. You know,

Seurustelu voi loppua onnellisesti tai avioliittoon :D

Jag kommer gå runt där på hankasalmi leirikeskus och tänka mej tillbaka till den tid då man raggade för fullt. Alla killar som såg bra ut var ok :) Det var tider det. jag tror att Ripariåldern är den bästa åldern som finns.

Igår hade vi för första gången en riktig hemmakväll. Det var sååå skönt att bara vara och inte åka någonstans. Älskar att bara häna och känna sej lugn. Gick och lade oss redan klockan tio. Jag är så nöjd när min dygnsrytm är normal igen. Inge vakande klockan fyra på natten längre. Nej, nu är det upp klockan tio och i säng före tolv. Älskar det ;)

Tanja: Det är inge fara med bilderna. Jag tittade på dem igen och de var inte så dåliga som jag först fick intrycket av. Det fanns många väldigt bra och många som är utmärkta kiitoskortteja. Så älä panikoi ;) Jag vet ju att du kan ta bilder så inga problem.

Jenita: Jo, jag och Tanita är omtyckta. synd bara att killen vi snackar om är 5 år och supervild lillebror till min man ;)

Essi: Nej Jag är INTE gravid :D Jag fick läsa det du skrev några gånger innan jag hajjade mitt misstag :) Och jag som ska bil svenska lärare och allt. Hur kunde det hända!!!! :)

Men nej, nu ska jag ta och åka till stan. Orkar inte bara vara här i lägenheten och vänta på att tiden ska gå. Lagom tråkigt :( Men love ya all. och jag åtekomme :)



Here we go

ha ha.. här kommer jag nu som sagt och kör ett stort ryck och uppdaterar min blogg bara såhär.
Här har inte hänt så mycket sen sist. tiden bara rinner iväg och man får inget vettigt gjort.

en helg var jag i a f med min "andra" familj till  Ruka. hela ipus stooora familj på sex barn +två svärdöttrar + ett barnbar+ mamma och pappa. Om det var någon som var riktigt kvick och snabbtänkt där lade han/hon märke till att jag skrev sex barn. Det betyder att jag äntligen fick göra mej bekant med tillökningen i familjen, joona 5 vee. Det var då verkligen en upplevelse måste jag erkänna. Killen var söt och underbar och allt sånt men oj joj oj. drygare barn får man nog leta efter. Tålamod är vad som krävs när man är med barn och med tanke på vad han har fått uppleva under sin livstid så är det ju inte så konstigt att han eldar upp sej, blir ivrig och villl ha uppmärksamhet.
En morgon när Joona vaknade sa han till Ipus mamma:
"Mamma, jag älskar Tanita och tanitas syster som ser precis ut som Tanita"
Det berättar väl allt :)

annars gick helgen väldigt bra. Jag var ute på promenader med och utan snöskor. Det var en konstig känsla att traska ute i skogen PÅ en massa snö och inte sjunka ner mer än några centimeter.
Nåt jag inte gjorde var att åka skidor eller snowboard. Men jag klarar mej utan. Inget för mej.

vet ni gott folk! Pirre har tagit sej i kragen. I tre dagarn har jag sökt jobb aktivt. Det är mycket posititvt. Dock är det negativa att jag inte har fått något jobb ännu och jag börjar få panik. Jag vill inte bara vara hemma. Jag vill bort från lägenhet. Göra nånting. Någon som har några tips och ideer om vartifrån jag kan få jobb? vad som helst går :)
Igår hände nåt roligt när jag sökte jobb. Jag hade gått runt en massa affärer och hamnade till slut inne på Dressman. Jag går fram till en tjej/kvinna och frågar om där finns någon som har ansvaret för jobbansökningar. Hon säger med ett vänligt leende att vänta ett ögonblick och rusar iväg in genom en dörr. Jag står där utanför och väntar och väntar. Oj vilken chock när dörren öppnar sej och ut kommer världens snyggaste man och kommer rakt fram till mej. TUNGHÄFTA!!!!!!!! Lyckades klämma fram ett leende, skaka hans hand och presentera mej. Lyckades till och med söka jobb. Det slutade med att han tyckte att jag skulle skicka in en ansökning till honom och skriva att jag har pratat med honom. Och sen var det bara att FLYYYY FÄLTET :D

Och jag som trodde att jag inte längre blev påverkad av SNYGGA män som en 14 åring?

I helgen blir det konfiramtionsläger för hela slanten. Ska åka till Hankasalmi och vara tolk till alla kära små svenskar som kommer dit och inte kan finska. ska bli helt trevligt men oj vad jag kommer sakna min säng.

nej nu är det dags att sluta. ska städa. gå och handla. tänkte baka nåt och sen göra mat.
HEMMAFRUVARNING???????


Till Essi! Här är några av bilderna. Syns kanske inte så bra. Kan sätta in en bättre senare nr jag orkat vara så seriös att jag

Till Essi! Här är några av bilderna. Syns kanske inte så bra. Kan sätta in en bättre senare nr jag orkat vara så seriös att jag tar en ny :)

Gaaash....

Vad ska jag tala om för er härnäst gott folk?!
Sitter i min lägenhet efter att ha tillbringat kvällen på gym/bad och sedan lekt seriös med Juuso och Päkä. Har varit en riktigt trevlig kvälll allt som allt. Men min man fick inte nog. Han ville aspolut  åka hem till hannu för att ta en NHLturnering. Så nu sitter han väl där som bäst och knapprar på knapparna. Gärna för mej. Bara han kommer hem och sover så :)

Apropå beroende av varandra? Hur kan man vara så beroende av varandra att man inte ens tar sej till möte utan den andra? Min man var som sagt och spelade hockey i lördags och tyvärr råkade det vara så att det var loppiasseurat här samtidigt. Eftersom även en kompis pojkvän oxå var och spelade ringde ja till henne och undrade om hon inte ville följa med mej till Ry. Och vad får jag till svar?
-äääh... du vet... det är roligare att åka när min pojkvän är med och sådär....
Hjälp mej någon. Jag skulle känna mej så himla fastkedjad. Jag skulle aldrig i mitt liv vilja att min man stannade hemma från någonting bara för att jag inte råkar vara hemma. Jag skulle känna mej så himla ahdistunut. Så om någon läser det här och är i riskzonen så SHAPE UP!

Igår kollade vi på Idol. Finska idol har kommit igång för år 2007. Oj vad mycket roligt man får se. Människor är desperata och gör allt för att bli kända. Till och med tar risken att bli totalt bortgjord i TV.
"Tää on mun kolmas kerta ku yritän. Mut mä tiedän että mä pystyn. Mä oon idoli. Mun äiti sanoo että laulan todella hyvin ja mä luotan häneen."
En som många nog känner till är Sami Kemell. Han var med och försökte få en biljett till kändiskapet. Men tyvärr tyvärr. Efter vad jag har hört gjorde han bort sej riktigt rejält och glömde hela texten.

Igår var det en kille från litauen som sökte in. han hade grym röst. Juryn överröste honom med rosor för hans röst. Men sen sa dom: -du kan inte bli en finsk idolvinnare. För att du inte kan språket.
HERE WE GO FINLAND! Det är så man hjälper invandrare in i samhället och får dem att känna sej välkolmna och som "en i gänget". Grabben pratade trots allt mycket bra engelska. Är det inte meningen att alla artister vill blir nåt stort? Helst internationellt? Då kan ju finnarna komma och prata sen för den "råfinne" som vinner idols kommer förmodligen inte kunna prata särskillt bra engelska.
Men men. Jag är bara gäst här och jag kan inte komma och bestämma över ett helt land...

Nej, nu är det finito. So long så länge!


Vuxentest

obb (1p) - Nej (än så länge)
Studerar på högskola/universitet (1p)- Nej
Visitkort (1p) - Nej
Bo hos föräldrar (-2p) - nej
Sambo (1p) - Nej
Förlovad (1p) - Ja
Gift (2p) - Ja
Skild (3p) - Nej
Barn (2 p)- Nej
Äga villa (2p) - Nej
Körkort (1 p) - Ja
Bil (1p, kombi + 1p) - Ja
Hund (1p) -Nej
Lån (1p) - Nej
Gemensam ekonomi (1p) - Ja
Pensionsspara (1p) - Nej
Storhandla (1p) -Nej
ICA-kundkort (1p) -Nej
Använda rabattkuponger (2p) - NEj
Äga hushållsassistent (1p) - Nej
Äga diskmaskin (1p) - Nej
Dubbelsäng (2p) - Ja
Julgran på julen (2p) - Nej
Gråa hår (2p) - Nej
Celluliter (1p) - JA!
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nej
Lösa korsord (1p) - Nej
Välja att inte svara i telefon (2p) - Ja
Putsa fönster (1p) - Ja
Svampplockning (2p) - Nej
Parmiddag (1p) - Ja faktiskt :)
Vinprovning (1p) - Nej
Danskurs (1p) - Nej
Festa till gamla 70-talshits. (1p) - Nej
Dricka konjak till kaffet (1p) - Nej
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - NEj
Föredra soffan hemma före krogen med bästa kompisarna (1p) - Ja
Spela Bingolotto (1p) - Nej
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Vet inte vem han är
Ha höftproblem (1p) - Nej
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Nej
Bli förundrad över ungdomen idag (2p) - Nej

0-15 p - Forfarande en uppkäftig snorunge.
16-25 p - Börjar bli torr bakom öronen.
25-30 p- Vuxen med god självinsikt.
Över 30 p - Snart klimakteriet.


Oops, det hjälpte visst inte att vara gift. Jag är inte vuxen för det. :)
14  poäng ihopskrapat där!  ;)

uppdatering :)

Det var så länge sedan jag orkade vara aktiv på den här sidan så jag tyckte att det började bli dags nu :)
Inte mycket har hänt i mitt liv egentligen. varit hemma i Sverige dock i en månad. Jobbade, jobbade och jobbade! Så den 37 den här månaden rasslar det nog till på mitt konto. Aaaah! Ljudet av pengar. Wonderful!

dock har Ipu hunnit sluta lumpen nu och är hemma förevigt. hur raato ska jag orka med honom :)
Känns faktiskt lite konstigt i och med att jag redan vant mej vid och faktiskt trivdes med att ha en egen lägenhet för mej själv. Men jagtror nog att jag kan anpassa mej så pass mycket. Enda problemet som jag aldrig kommer vänja mej vid: SNARKNINGAR!!!!! Ge mej styrka att orka lyssna på det vareiga natt!!!! :O
Men kanske kanske så väger det positiva dock över och gör det värt att stå ut med allting.

Igår kom min man hem för gott och vi åt en massa god mat. Lövbiff med bearneisesås och mos. Sedan fick han brått att åka igen. Åkte och hälsa på några lumpar polare för sista gången tillsammans med Juho. Under tiden var Sarita här hos mej och vi roade oss själva. Sedan spelade våra kära Ipu och Juho hockey och kom hem vid en kvart i tolv. Och idag är det dags igen. hockey hockey och återigen hockey! det är ju nästan så att det sprutar hockey ur öronen på en :) Nej faktiskt så unnar jag honom den tiden. För att man är gift behöver man inte vara beroende av varandra.

vet ni vad!? Tanita var ju här nu och hälsade på. Hon var till Pielavesi till Ipus föräldrar i nån dag och när hon kom därifrån sa hon : "Pirre, vet du att Ipu har en femårig lillebror? Han heter Joona."
VA VA VA!!!???? Han kan ju inte ha en lillebror. Det har han aldrig talat om för mej. CHOCK!
Late hade talat om för tanita på vägen dit att bara så att du vet så har vi ett fosterbarn. Joona, 5 v.
Såklart ringde jag min man påen gång.

"-Visste du att du har ett syskon till?"
"-Ja det visste jag. En pojke va?"
"-Men varför har du inte talat om det för mej?"
"-Det måste jag ha glömt. Inte kommer väl jag ihåg sånt"

Gaaa, hjälp mej någon!
Så typiskt KATAINEN!

Så nu väntar jag på att få se den nya "familjemedlemmen". Det får jag göra på torsdag för då bär det av med hela familjen till Ruka. Hela familjen Katainen samlad i en stuga. Huhu, vad blir det av det tro?
Återstå att se.

Men nu kommer nog ipu hem från affären snart så då blir det dags att äta. Men ska försöka vara med aktiv och uppdatera er om mitt händelserika liv :) Love ya all