Började bra

den här morgonen gick inte riktigt som jag tänkt mig. vaknade klockan åtta för att hinna äta och klä på mig i god tid. konstigt nog så fick jag super bråttom helt plötligt och hann inte ens trycka i mig macka. bredde två bröd fort och tog en flaska multivitamin. Tänkte att jag kan ju alltid köpa mat i skolan eller nåt. väl framme vid tunnelbanan så GÅR DEN InTE! Det är tillfälligt strömavbrott och det går ersättningsbussar till Sätra. Jätte bra! men det betyder att jag aspolut inte hinner till skolan in tid. Föreläsningen börjar klockan tio och jag är på plats halv elva. Bajs!
Aja, får väl mista första halvan och sätta mig och dricka morgon kaffe på cafét. Då komme rjag på att JAG HAR JU INGA PENGAR :( glömde dom i Ipus jackficka! Så jag hängde och jag hängnde.

nu är föreläsning nummer ett klar och nästa står på tur. klockan ett börjar föreläsning om skrivande och studietaktik. det lät som om det passar mig som är värdelös på det där med att plugga!

ps. Kati åkte aldrig in igår och är fortfarande hemma. För er som undrar alltså! :)

Väyrysillä

Sitter hemma hos Väyryset och fördriver tiden. Är med andra ord fortfarande här fast jag kom redan vid två tiden. All tvätt är i a f tvättd och sista lasset underkläder är i torktumlaren. Känns skönt att äntligen ha rena kläder igen :)
Kati springer runt här med sin mega mage och nu började det blöda oxå. Försöker tvinga henne att åka in för att titta att allt är ok men av någon anledning så vägrar hon :S Får se då om det är dags nu i natt att trycka ut ungen. Den har ju redan varit där alldeles för länge redan och ska sättas igång på måndag om den inte hoppat ut innan det. Vi är det gamla vanliga gänget här :) jonna, jone, katta, annso, sara, ipu och jag. Kul jul med andra ord.
Barnen är på väg och lägga sej och "männen" ska gå och basta.

Imorgon är det dags för skola igen. Det är så jobbigt det här med universitet. Två dagar den här veckan tar på krafterna ;) Skämt å sido. Önskar nästan att det vore mer. skulle kunna jobba men jag vet inte om jag vågar börja för om det blir mycket i skolan helt plötsligt så kanske jag inte har någon tid att springa runt på en massa jobb. Vi avvaktar och ser hur det blir...

oj vad roligt

Huh huh. Kom precis hem från Eriksberg dvs Alby där Ipus och deras verkstad ligger. Var och hämtade bilen.  Så nu ska jag bara slänga i mig lite mackor och sen ska jag till Väyryset för att tvätta tvätt :/ och joo, vi har tvättstuga nånstans men jag tycker inte om tvättstugor. dom är lite läskiga :)Så då gör man så att man utnyttjar vänner och bekanta ;)

Rubriken syftade på alla dessa kommentarer som jag fått. Så roligt att gå in på bloggen när en kommentar väntar. Och Janni, vad roligt att du kommenterade. Hade inegn aning om att du läste :) Jag pluggar till gymnasielärare på stockholms universitet. Just nu läser jag svenska ett.

Men nu ska jag tjilevippa igen. Tää tukholmassa asuminen on yhtä säntäilyä :)

skit oxå

satte mej på Internet och sökte på en massa bibliotek om var jag kan hitta böckerna jag behöver. Tror ni att de fanns någonstans? Det fanns men en bok typ i älvsjö, en i akalla, en i.... osv. Aldrig att jag tänker åka runt hela viekura stan för några böckers skull. Roligare kan man ju ha. Men nu ska ni få höra. Var då in på Gagnefsbibliotek och ALLA BÖCKER FINNS I HUVUDBIBLIOTEKET! Mitä siihen sanotte? :) Kyllä se Djurås on niin hyvä paikka. Tänk vad lätt det hade varit om jag bodde där för nu är ju problemet den att jag måste åka ända dit bort för att få några ynka små böcker. Är det värt?

Tänkte åka hem till Kati för att tvätta tvätt snart men då måste jag hämta bilen från ipus halli först. Och det lät mindre roligt. Hörrö, börjar inte jag bli en riktig haj på det här med att blogga? :)

morgonsvammel

Då var det dags för en ny dag igen. Nu ska jag ta mej i kragen och åka till stan för att leta reda på all kurslitteratur som jag behöver. Jqa tycker gymnasiet var mycket roligar. Då fick man alla böcker framför sig och så skulle man bara lämna tillbaka dom. och om man tappade bort dom så kunde man ju alltid slingra sej på nåt sätt. Nej, nu är det vuxet som gäller. Springa runt på en massa bibliotek eller köpa alla böcker för svindyra pengar. Det sista vore ju helt klart skönast men ack så onödigt.

Så på återseende gott folk.. Ska raahautua till biblan nu.

Vänner

igen

Så länge sedan. 7/11 -2006.

tjejerna



      17/6 -2006

      10/2 -2007

      10/3 -2007

       11/8 -2007

      1/9 -2007

som jag trodde

Det blev som jag trodde. Har spenderat en hel massa dötid här framför datorn och känner att jag borde krypa ner i sängen och försöka ta mig till sömnlandet. Har ägnat kvällen åt att snoka runt på irc.fi och lite andra roliga grejer. Undrar varför det är så roligt att se bilder på människor som man ändå träffar lite då och då. Som man ser kanske nästan varje dag. Konstigt det där.

Hurraa, var precis in på statistiken för första gången på länge och unika sidvisningar hade sjutit i höjden. Det lönar sej att uppdatera mycket. Men en sak är konstig. Om jag nu har så många som läser så förstår jag inte varför kommentarsfältet gapar nästintill tomt? Men det är klart. Det är ju det där med snokandet igen. Ingen vill erkänna att de snokar runt. FAST jag vet att det är en hel massa människor som gör det. Jag är själv dålig på att skriva kommentarer. Kanske borde satsa på det istället för inlägg. Då skulle människorna bli tvungna att skriva svar till mig i min blogg. Hmm.. tål att tänkas på.

Men nu känner jag att jag håller på att bli trött på allvar och att det är dags. Jag hoppas jag hinner med i Nukku-Mattis tåg nu för annarsa måste man vänta en hel evighet innan nästa kommer.

Kista centrum.

Kom precis hem efter att ha varit hela kvällen (1,5h;) i Kista centrum och shoppat kläder till min man. Det händer inte ofta att han shoppar så när han väl gör det så blir det en hel del. idag hittade vi tyvärr inte så mycket utan tröttnade ganska fort. Var där med Jonna och Jone som shoppade kläder till honom. Lite trevligt att ibland gå i affärer men nej, inget som jag skulle kunna kalla hobby. Som avslutning tog jag en chicken nachos meny och det var gooorre.

Känner mej allmänt lat som sitter här framför datorn. Ipu har redan gått och lagt sej fastän klockan inte ens är tio. Tråkigt med en man som börjar jobbet alldeles för tidigt varje dag. Han är så trött då. Ska nog gå och försöka syympatisova med honom även om det kommer sluta med att jag läser och tröttnar efter ett tag. Då kliver jag upp och sätter kurs mot datorn. Undrar om man ska orka åka till Dalarna i helgen? Jag var där precis nyss så jag vet inte om jag orkar sätta mej i bilen igen och åka enköping-sala-hedemora-säter-borlänge-GAGNEF. Huga vad det är tråkig väg! Om jag vore stor och rik så skulle jag göra den rolig med en massa roligt att titta på medans man åker.

På återseende.

Klippa mej

image68

Jag ska klippa mig. Har någon några ideer om hur? Skulle jag passa i lugg (flikig) och uppklippt. Mielipiteitä kiitos!

aktivt det här med blogg :)

Jag har bara pratat en massa om att jag pluggar och så skriver Fia att vad är de jag pluggar till!
Kära gott folk. Jag har verkligen inte tänkt på att nämna vad det är jag ska plugga till. Nu kommer det stora avslöjandet. Jag pluggar till gymnasielärare i svenska än så länge. Jag hoppas det är vad jag vill bli. Jag förstår inte när man är så vuxen så att man vet vad man vill bli alldeles alldeles på riktigt och för resten av livet.
Jag har en känsla av att jag aldrig kommer att bli vuxen. Jag kommer aldrig älska att sitta och diskutera vuxet med en massa vuxna människor som uppför sej civiliserat. För det där med civiliserat har jag sjuuukt svårt för. För att uppföra mig civiliserat måste jag anstränga mej mycket och ändå håller det på att brista emellanåt.
Jag kommer aldrig älska att småprata med folk jag inte känner , sådär som vuxna människor gör.
Jag kommer aldrig älska att bara umgås en massa gifta par.
Som om man inte kan vara med andra för att man är gift?


Men ändå Jag skulle aldrig vilja vara någon annan.  Jag älskar att vara mej själv och hoppas att jag aldig behöver bli vuxen. För det måste man väl inte.

nemas rubrikas

Idag skulle jag ju itll biblioteket. Varför är jag inte där? Istället sitter jag framför datorn noch har snokat igenom allas bloggar. Oj vad mycket nya människor som börjat blogga. Hittade en massa tuttuja :) så nu ska här följas.
Så gott folk, var aktiva ;) (paraskin puhuja). Jag trodde aldrig att jag skulle klara mej utan internet, men efter två månader (minst) utan så hade jag inga abstinens. Var knappt in på internet under den tiden. Det är därför jag fastnat här idag. Hade så mycket att ta igen. Tanitas alla hundra inlägg, jenitas, melindas, fias, ottilias, tildas, teijaas.... Kalas!

Skola igår. Bävande inför den men den bara kom och gick. Den var till och med roligt skulle man kunna säga. På kvällen var det dags för att röra på fläsket. Vattengympa ( ja, jag vet. DEt är till för gamlingar och gravida typ, men jag tycker faktiskt det är roligt) och efteråt simmade jag. Förstår inte varför jag slutade simma då förr tiden. Kanske borde försöka komma igång igen?


Universitetet

nästan hela dagen har gått och överlevt har jag :) Har till och med haft lite roligt! Setat med ett grupparbete hela morgonen och blev precis klara. Snart är det bara att kuta iväg på seminarium. jag hade dock tänkt klara dagen utan Teijas braiga råd att ha en megagodis påse med mej. jag tänkte klara mej på ett äpple ;)
Men 40 timmar i vekcan? hur sjutton gubbar har de tänkt att jag ska få till 40 timmars arbete. Än så länge har jag ju ingenting känns det som. Men man ska itne klaga. Det här kanske är lugnet före stormen. Vad vet jag.

Ikväll är det vattengympa som gäller och efter det simning. Jag får inviga mina nya bikinis som jag köpte för hundra kronor i förrgår. Äntligen slipper jag blotta min under och överdelen för alla som vill och inte vill se.

Nu alla barn

är dagen med ett stort D inne :) Jag uppdaterar min kära blogg som stått övergiven alldeles för länge.
Man kan ju alltid komma med sina bra bortförklrainga om att jag inte varit inne på internet på år och dar (vilket är sant)
men jag hoppar över det den här gången.

Ja som sagt :) Jag har flyttat till stockholm som ni alla vet och har även flyttat in i en lägenhet. Dessutom har jag börjat plugga. Fråga mig inte hur det går för det kan jag inte svara på än. Har inte hunnit sätta mig in i hela grejen med att plugga. Känns jobbigt samtidigt som det känns roligt. Bävar mej inför morgondagen då jag måste åka in till nio redan och vara där heeela dagen:) Hade ingen aning om att skola kunde vara så uttröttande. efter en föreläsing är jag helt slut.

Men nu ska jag försöka sova så jag orkar ;) men fortsättning följer.