Kort och gott

DEt är så länge sen jag uppdaterade att det känns som om jag glömt hur man gör. Har ingen aning om vad för skit jag förväntas skriva här och känner en enorm idétorka. Tentan kom och gick i af. Den gick inte bra men jag vet att jag bara har mej själv att skylla. Jag är bara överlycklig över att det är över. Det är med andra ord ett senare problem.
Men nu är det som sagt påsk och med andra ord lååång helg. Och själv har jag nu ledigt en vecka från skolan.
Ikväll kommer Pera hit till stockholmo men jag vet fortfarande inte om han kommer hem till oss eller vad. Det visar sej väl. Själv skulle jag gärna åkt till Dalarna i helgen men nej, det blir sthlm för hela slanten. Vi har inte varit till Dalarna på år och dar. Konstigt. Man kanske skulle kunna kalla det att spara pengar. (eller mer passande: penga brist)

Igår tillbringades kvällen hemma jos Katta i Alby. Helt trevlig kväll med super lite folk. Finns ju inga människor här i sthlm över påsk. 

iik

Nyt on tuomiopäivä....

Den fruktade grammatiktentan börjar om en och en halv timme.

babbel

Sitter i skolan och ska snart kila iväg på sista seminariet före tentan. (ångest det där med tenta). Sugen på kaffe är jag så jag håller på att gå åt men typiskt, jag glömde plånboken hemma. så idag får jag klara mej utan min traditionella kapp koffe. Inatt sov Katta hos mej. hennes lägenhet var fullt med folk så hon flydde fältet och sov i mitt vardagsrum. Trevligt med någon att prata med direkt på morgonen. Vi hade sällskap till tunnelbanan och nu sitter jag här. jag bara känner hur ointressant och innehållslöst det här inlägget blir...
Beställde båtbiljetter till suvarit häromdagen. GOtt folk, gör det nu om ni vill hinna få någon. Iaf om man vill hinna få någon till ett ok pris. Tyvärr lär vi åka dagbåt både fram och tillbaka eftersom nattbåt inte var så bra för vår plånbok.

Just när jag kommit igång med träningen så strejkar mina ben. Har haft ont varje gång jag tränat men den här veckan har det varit katastrof. Igår höll jag på att dö. Någon som vet bästa sättet att bli av med benhinneinflamation?
Frågade gympainstruktören igår och hon sa att varva med iskallt, kokhett, iskallt, kokhett och massera samtidigt. Det gjorde jag och det hjälpte tillfälligt. Men på natten satte det igång. AJ vad det ont. och det sitter i än...
Borde kanske testa andra skor om det skulle hjälpa. någon som vill skänka mej pengar så att jag kan köpa nya ?

No joo.. känner mej allmännt seg och trött just nu så vi återkommer någon annandag med mer inspiration va???

Jag måste bara

Jag måste bara få skryta. Fick se betyget på tentan vi gjorde och jag är såååååååå glad. Det gick verkligen himla bra. Vi har sjuskalig betydskala och jag fick det näst bästa. Känns så himla bra. Plus att det vara var tre till som fick det.... underbart.

Men nu är det stress inför nya tenta. Så om jag överlever den här. Då överlever jag allt :D

Det börjar bli bråttom.

klockan är halv tolv och mötet börjar om en halv timme med ruokailu. Det är stackars jenita och jim (tillsammans med Lena och Aki) som ska stå för käket. HAde tänkt åka och hjälpa till så nu vet jag inte riktigt vad jag gör här hemma vide den här tiden. Ipu ligger som vanligt och sover. Han är nog den mest uninen grabb jag känner.

Igår var det alustus i Jakan. Mamma och pappa är ju som sagt här med tilda hannes och sanni. Trevligt trevligt :) Apropå igår. Martina var här och hälsade på så hon ringde om vi kunde träffas. Hade verkligen varit roligt att träffas (för första gången på ETT OCH ETT HALV ÅR) men jag hann verkligen inte.
Nåja, efter alustus åkte vi till Stäket till Arja och Mikko (som dock var bortresta så det var Jaakko som var the boss). Grymt mkt folk var det i a f. VEt inte ur vilka hörn alla krupit fram.

Näj, nu är det nog med bloggande för den här gången.

lite gnäll

Här kommer det. Dagens fjärde inlägg.
 
Finns inget värre än datorer. Har testat minst en miljon olika just nu för jag måste skriva ut men det fungerar inte. Hur kan det vara så att datorerna på universtitet i Sthlm är så värdelösa att de för det första inte öppnar Word och när den väl öppnar (efter att testat tre olika datorer. Två i datasal och en i biblioteket) så vägrar den skriva ut någonting. Bajs maskiner. Vad har man för nytta av en dator då om jag får fråga?

Så nu tröttnade jag och försökte få en ursäkt att åka härifrån så frågade om jenita var i stan. Men nähä, det var hon inte. Hon är i haninge C och bailar runt. Skit oxå vad tråkigt det här var nu då. Gnäll gnäll och inget annat än gnäll.

Vad ska vi hitta på för positivt att tala om för er ? Så att inte min pappa blir oroligt och börjar fundera vart hans levnadsglada flikor tagit vägen :) Nää, vi återkommer till det där positiva lite senare va.
På återseende.

get the point

Framför mej sitter två finska tjejer och diskuterar. någonting om att supa och spy osv.
Sen säger den ena att hennes kompis (svensk) frågat henne.
-Eiks kaikki suomalaiset juo ihan hirveest.
[båda asgarvar]
-Siis joo. Mä oon alkoholisti, mun äiti on alkoholisti ja presidenttikin on todennäköisesti alkoholisti. Meit on vaan 5,2 miljoonaa.
[mer asgarv]



Fredag härliga fredag

Måste bara berätta om min man. Han är världens bästa och världens gosigaste FÖRUTOM på natten när han sover. Oftast brukar jag vid någon tidpunkt börja hoppas att tiden ska gå fort så att han kan åka iväg till jobbet så att jag kan få sova åtminstone någon timme ostört. (ok, nu överdrev jag pytte lite för det är inte varje natt) Förra natten hade jag ångest över florida resan och dessutom låg ipu och snarka som en ångvält. Varje gång jag tog i, välte över han på sidan och han tystnade började sängen skaka. Krafs krafs krafs!!!! Jag blir Galen. Har kliar sej på bena. VARJE GÅNG JAG HÅLLER PÅ ATT SOMNA SATTE DET IGÅNG.
Happ, det tog några timmar och sen tappade jag tålamodet. Väckte honom, arg som en bålgeting "rasvaa jalkas ääliö" :) Sånt är livet.

Nu är jag trött och vill egentligen bara hem. Har redan slutat skolan och sitter i datasalen. Ska skriva ut lite övningar från internet och sen ska det pluggas. Jag måste. Nu tar du dej i kragen och gör det!

Igår var jag förresten väldigt seriös. Efter skolan åkte jag och ipu och vaxade bilen i Ipus och deras halli. Det var riktigt roligt att gnida gnida, polera polera. Efter vaxningen åkte jag, hör och häpna, till "sisarilta" hos Annmari Piironen. Det var en massa tanter, tjejer, flickor, kvinnor och damer där. Det är ju trots allt internationella kvinnodagen imorgon. Där käkade vi massa gott och sånt man brukar göra när man träffas. Men ni som känner mej, vet att jag inte älskar att umgås med folk jag inte känner. Men det gick helt ok och jag kom hem helskinnad.

Men nu är det dags att printa!
Hipp hej


snabbupdate

Har egentligen inte tid att sitta här och skriva inlägg så här för jag ska vara på tunnelbanan om tjugo minuter.
Idag är det fredag. Ljuvkiga tanke. Dock betyder det att nästa vecka är det sista veckan innan tenta och det betyder att Pirre är ute i sista minuten, IGEN, och måste råååplugga hela långa veckan. Hej då, sociala liv!

Har vi tagit oss vatten över huvudet? Hur ska vi klara de närmaste månaderna? För nu är de tju såhär. Vi bestämde oss helt plötsligt att ta flyget till Florida. Ja gott folk, vi åker den 23 April och kommer hem ungefär 8 Maj. Glunks!
Så i förrgår betalade vi flygresorna och lever nu på ett existensmininmum. Men det går fortfarande. Frågan är efter resan. Ipu får ju ingen lön när han är borta två veckor och jag får inte heller några oengar. HUR SKA VI KLARA OSS PÅ TVÅ VECKORS LÖN som inte ens räcker till hyra och räkniingarna? Och dessutom ska vi ha råd att åka till Finland i Juni. ÖLåg vaken förra natten och grubblade. Jag hade ju räknat med att det skulle gå bort en vecka på ipus april lön och en vecka på majlönen, men neej. Igår avslöjade han att deras palkkakausi katkee 15 varje månad. Ångest vlev det då. Men, nu är det som det är. OCH VI SKA TILL FLORIDA:) Here we come, kestiläiset!

Vi får se...

Sitter hemma och hade tänkt plugga hela dagen. Men skit oxå. Har man en alldeles för bra bok som man just håller på att läsa och som man bara inte kan slita sig ifrån blir det hirmu svårt att plugga. Ja, ja. får ta det en annan dag helt enkelt. Ikväll är det dags för gympa igen. Idag känns det som om jag inte har någon lust men jag måste. Dessutom, ovanpå all elände så är det intensiv gympa, vilket betyder att jag har blodsmak i munnen efter typ halva och i slutet ligger i ett hörn och kippar efter andan. Mindre roligt men väldigt nyttigt :)

Gårdagen tillbringades i skolan och hos jenita. Jenita och jimppe hade köpt soffa och fotöljer och det var väldigt jätte mysigt i deras lägenhet. Nu när dom har vardagsrum och allt. För övrigt hade hon gjort super god smörgåstårta som hon bjöd på plus en massa marängsvisch så gympa känns ganska aktuellt.

Det känns hela tiden som om jag väntar på någonting. Men vad kan det vara som jag väntar på?
TAnita skrev tidigare i sin blogg att hon delade in sitt liv i jaksoja. Jag känner så väl igen det. Det gjorde jag oxå, i sex hela år. Man levde livet ett tag i taget. Man tänkte aldrig längre än till jaksos slut. Livet var bekvämt så. Det gick fort och man hade alltid nåt att vänta på. Man väntade på en massa saker. Lov från skolan, tillfällen man skulle se ipu, förlovningen, bröllopet, studenten.. Hela tiden var det någonting......Det är det som fattas mej tror jag. Jag har inget att vänta på. När tar den här jakso slut? När jag dör? Det känns konstigt att tänka så. Egentligen känns det ganska hopplöst. CAn somebody create some jaksos till mej?

Puckade människor

Metro (2008-03-03)

Barnbidrag borde ges för max två barn

Jag håller fullständigt med "En som barnbegrängsat sig" (26/2).
Jag tycker att man borde slopa flerbarnstillägget och få barnbidrag för max två barn. Vill man ha fler ska man bekosta det själv. Barn ärver faktiskt barnvagn, kläder och skor av varandra. Dock inte blöjor, men något borde man få bekosta själv. En barnfamilj på tio barn kan verkligen håva in pengar i form av tio barnbidrag och flerbarnstillägg. Vid (sken)separation har de då tio underhållsbidrag samt bostadsbidrag. Det är svårt att kolla upp alla som fuskar. Därför tycker jag att det här är en bra lösning. Trots att de får så mycket i bidrag slösar de det intepå sina barn. Jag känner till flera sådana fall. Jag slösar på mina två barn mer än de slösar på sna tio barn. Jag är arbetslös och har inte gott om pengar, men det jag har går till mina barn, och jag gömmer inte undan pengar i madrassen.
Natali

ANNA MUN KAIKEN KESTÄÄ!!!!
Jag har följt Metros insändares diskussioner om barnbidrag ett tag nu och jag inte för mitt liv förstå vad de här människorna tror. Hur kan de ens i sin vildaste fantasi tro, att man kan bli rik på barnbidrag???????????????
Hur kan en människa inbilla sej att bara för att man får flerbarnstillägg blir man rik?
Som den här Natali. Hon är arbetslös och lever med andra ord förmodligen på A-kassa. Där, om något, rör det sej om fusk hit och dit. Hur har hon mage, att anklaga människor för skenseparationer för att få mer pengar? Som om någon skaffar sej tio barn för att få en heeeeel massa pengar och sen dessutom planerar en skenseparation för att få in meeeeeeeeeeeer av den hiskeliga summa som barnbidraget består av?
Kära Natali, har inte du förstått att barn inte behöver materiella ting? Det spelar ingen roll hur mycket du köper äckliga fula prylar till dina barn. Ett barn uppskattar mer en gemensam resa t ex. OCH för att ha råd med det, måste du kanske stoppa lite pengar i madrassen som du tar fram senare. Du kan inte köpa tid med saker!

För några veckor sedan var det även en annan som skrev att hon har en flicka på två år och att hon är det bästa som hänt henne. MEN hon hade varit vettig och fixat en fin lägenhet, bra karriär och mycket pengar INNAN hon skaffade barn till skillnad från nutidens människor. Dessutom så skulle hon inte ha fler barn eftersom världen redan är överbefolkad. Hon tyckte att man skulle förbjuda människor från att skaffa fler barn är ett och aspolut INTe uppmuntra till fler med hjälp av barnbidrag och framförallt inte flerbarnstillägg?

Jag skulle ha så mycket att säga till om inom detta ämne men jag försöker hejda mig här. Men jag känner hur det bubblar inom mig.

Förbannade idioter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oj då

...det var värst vad jag blandasin språkeja!!!!

ordbajs

jag är ledsen gott folk men min blogghullaannus bara försvann helt yht'äkkiä. Men nu ska vi se om inte jag får ihop några rader. Inget speciellt har hänt. var här i sthlm över helgen och det var så skönt att slippa åka bil. Jag har koncentrationssvårigheter så att efter en timme i bilen så börjar ja få myror i baken. Och inte bara där, utan lite överallt. Börjar vända och vrida på mej så att jag håller på att hoppa ur bilen. Så med andra ord, resorna till Dalarna är ganska tuskasia :) Men helgen kom och gick som vanligt och nu sitter jag här, Stockholms universitet.
Fredagen var ovanlig siinä mielessä että vi var ute i skogen och grillade. Det var bra länge sedan sist :) johanna oli niin mielissään ;)

Igår, nu ska ni få höra alla barn hur vuxen tant Pirre är, var vi på visning. En underbart söt liten lägenhet i suht ok pris. Jag tyckte bara den var alldeles för liten så jag agerar bromskloss när ipu hullaantu. Han är helt på väg att köpa en lägenhet. Jag håller med honom, det är värt, och jag skulle kunna tänka mej göra det nu. MEN det ska vara en lägenhet där man får plats med mer än bara två personer. (Lägenheten var 44,5 kvadrat). Jone blev oxå väldigt intresserad så nu ska vi se hur det här slutar. Mäklaren ringde mej idag och jag sa att vi ännu är intresserade. Spännande :)

jag återkommer :)