what a wonderful world...

Vilken dag säger jag bara. Har varit ledig hela dagen och det kändes ärligt talat lite konstigt. Kändes först som om jag hela tiden behövde någonting att göra. Sov först länge på morgonen men blev väckt av en Tanita som ringde Ipu för att fråga vad det var för en konstig röd lampa som lyste i deras bil. Så Tanita kom hem till oss och Ipu gick ut för att fylla på kylarvätska i mini-polon. Det är väl det som kallas mansgöra va?!?? :)

Sen bestämde vi oss för att baka bröd, min man och jag. nybakat bröd och laxsoppa lät så frestande så det riktigt vattnades i munnen på en vid blotta tanken. Så Ipu for iväg till affären för att köpa rågsikt. JAg lovade att diska under tiden. När han åkt upptäckte jag att vi inte hade någon jäst hemma. Skickade meddelande till honom OCH försökte ringa men utan resultat. Så när han kom hem var han tryggt ovetande om att jästen fattades. Dessutom hade det inte funnits någon rågsikt så han hade köpt fint rågmjöl. Ja, ja det funkar väl det med tänkte jag. Med en suck tänkte jag att jag kan passa på att gå till biblioteket samtidigt som jag handlar och får lite frisk luft. På med dojjerna och ut i slasket. In på biblan med en hel kasse böcker och vidare in i butiken. Jag passade på köpa en del frukost varor och kom till och med ihåg att köpa jäst. Halkade hem i det tjocka lagret av slask som täcker alla vägar och lyssnade på ett prograqm om islam i p1. Hemma börjar jag packa upp sakerna och råkar slänga ett öga på receptet. Bajs bajs bajs!!!! Varför krävs det TVÅ jäst när jag bara köpte ett???? Satte mig ner, nära på att ge upp, och tjurade ett jag. Jag SKA ha bnybakat bröd. Disken, som jag inte diskat ännu, låg fortfarande på bordet så Ipu lovade att om jag gick till affären en gång till skulle han diska. Så ei muuta ku nokka kohti kauppaa! Äntligen hade jag allt som behövdes för att sno ihop en deg.

Jag rörde om och rörde om. Ipu hällde i mer och mer mjöl. Jag rör om lite till och Ipu häller i lite mer mjöl. Hur sur blir man när det efter två kg bjöl fortfarande är tapetklister? Hur sur blir man inte när inget händer efter att man tagiit till nödlösningen och häller i en massa grahammjöl eftersom rågmjölet tog slut??? Och hur raaaato sur blir man inte när man måste SLÄNGA hela degen för att den inte vill bli en deg?

Är det en sån här dag man skriver på sin blogg eller på sin statusuppdaterin på fB:

"En helt underbar ledig dag med min kära man. Njuter så av att få göra precis det man vill och tillsammans med älsklingen. Min man diskade och tillsammans bakade vi rågbröd. Resultatet blev kanske inte det bästa men med världens bästa man som sällskap gör det inget. Nu är Ipu iväg och spelar bandy och jag ska till gymmet. Underbart att få aktivera musklerna lite. Vad kvällen har att komma med får vi se. EN UNDERBAR DAG <3 <3 <3"

Vart ska jag lyckas klämma in det där med att med tända ljus???

13/1 -2010

Endast fem timmar kvar och sen får jag åka hem. Är trött på att sitta på jobbet. Känns som om jag inte gör så mycket annat nu förtiden men det är ju i och för sig självvalt. Jag gör alltid samma misstag. Tar på mig nästan alla pass jag bara kann för just i den stunden så ser jag inget annat är dollarmärkena som hoppar framför ögonen. nåja, just nu känns det som om det är värt det eftersom man vet att snart väntar tre veckors ledighet. Och det bästa av allt är ju förstås att jag inte KAN jobba hur mycket pass det än finns att roffa åt sig. Relax är februarimånadens ord! nog om det...

Som ni förstår så sitter jag på jobbet. Borde gå och ta tag i någonting men känner mej inte särskillt taggad. För stunden känner jag mig ganska trött på att lirka och övertala. jag är trött på sura miner och tjat. Posititvt tänkande, vad är det?

Det känns alltid svårt att skriva ett nytt inlägg efter en lång paus. Vad ska man skriva om? Ja julen kom och gick, det gjorde även nyår. Julen firades hemma med hela familjen och det kändes utomordentligt skönt. alltid bäst att vara hemma hos mamma och pappa med alla syskon runt sig. nyår däremot var inte mycket att hurra för. Jobbade hela dagen från morgon och kväll. Tur att jag hann med en tur till Jounilat på kvällen så att jag hann träffa lite folk iaf. ipu var i finland och bailade utan mig i en vecka och jag jobbade, jobbade och jobbade lite till.. Det bästa med att Ipu inte var hemma var att jag hade hela feta sängen för mig själv. Jag lovar, jag sov diagonalt över den varje nat. Det fick Katta känna på då hon sov hos mig en natt. Jag hade tydligen sovit som ett plåster på henne och tagit all plats. Kanske Ipu har rätt som säger att jag sover som ett X???

Men nu är det slut för idag för nu ska det lyftas folk ur sängarna....