go och gla

Snart kommer tanita hit.

julen är över och korvarna på magen fler än förra veckan. men jul är jul och då ska man äta.
vi är fortafarande i pielavesi och hänger :) vet inte när vi tar oss i kragen och åker till Jyväskylä.
Ute är det äckligt kallt och grått. var sjutton är snön? Förstår den inte att Pielavesi ligger uppe i norr och då SKA det vara snö halva året?! Inte ens här finns det snö. På julafton fanns det dock ett litet litet täcke snö över marken men den försvann direkt nästa dag.

jag har ingenting vettigt att skriva så jag rundar av.
Det här linken piggar upp eran gråa dag.

http://youtube.com/watch?v=-fVDGu82FeQ

förresten så fick jag jätte bra julklappar. Tack till alla!

God jul

Nu är den alltså här. Den som vi alla väntat på, JULAFTON! en sak är bara vääldigt fel i år. Jag ör inte hemma. Jag är inte med min familj. Jag har inge julkänsla än. kommer den alls? Jag skulle vilja åka hem men tyvärr måste man göra en del uppoffringar när man är gift :( Snart ska vi åka till kyrkan och efter det blir det nog mat och jultomte.
Men vad är en jul och jultomte utan barn som springer runt och väntar med näsorna tryckta mot fönstret?
Men jag lär väl överleva denna jul och nästa år så kommer jag vara hemma igen över jul. Varannat år är det väl som gäller?

sitter här och lyssnar på svenska julsånger från youtube.com. Det är känsla ;)Men nu måste jag gå och ta på mej nå kläder för snart ska vi nog åka.

men jag önksar er alla en helt underbar jul och en massa god mat och myspys!!!!

http://youtube.com/watch?v=7-CWdZ1zXD0

Ytlighet är min grej

Oh my, vad klockan är mycket! Vad sjutton gubbar gör jag uppe vid den här tiden. Jag borde ligga med huvudet tryckt mot kudden och sussa sött. Men icke. Här sitter jag och fördriver tiden genom att läsa en massa massa bloggar. Eller egentligen bara en blogg. Hittade en ny blogg som jag blev lite smått förälskad i.

Jag vet, jag kanske är en ytlig människa som bara älskar att få läsa andras bloggar. Bloggar som handlar om mode, överklass osv. Kanske är det bara roligt att få leva sej in i en annans liv och bara låtsas som om man inte är den man är för en sekund. Att man inte är gifta Pirita med man, bil och snart en (hyr)lägenhet. Inte för att jag inte är nöjd med mitt liv (mestadels) utan för att deras liv är så totalt annorlunda. Så långt från mitt eget som man bara kan komma. Men just den här bloggerskan, hon är bimbo med blont hår och silikontuttar. Tillsammans med white rooms andra ägare. Men trots det så står hon med båda benen stadigt på jorden. hon bjuder på dej själv och vågar ha egna åsikter. Dessutom så skriver hon grymt bra. Så gå in och läs på stureplan.se och Hon heter Anna Hibbs.
 

Teille suomeen haluan sanoa että täällä on kaikki ihan hyvin. Oon just tällä hetkellä kotona Taalainmaalla enkä meinaa saada unen päästä kiinni. monta tuntia oon lukenut juttuja netistä ku tanita on vetänyt hirsiä tuossa mun vieressä. Täällä kotona on joulutavarat pikkuhiljaa löytänyt omat paikkansa ja huomenna pitäis varmaan alkaa joulusiivouksen. (joka on ainut miinus joulussa). Suomen matka lähestyy ja tuntuu että aika menee ihan liian nopeesti. Enhän mä kerkee tehdä mitään :) no, auto saatiin ostettiin ja kämppäasiaki on järjestynyt. Tammikuun alussa, heti ku tullaan suomesta, päästään muuttamaan omaan kämppään. Ihan kiva on asua jenitan ja jimpen luona mutta oma on aina oma. Me asutaan kaikki niin tiiviisti nyt että välillä unohtaa ettei voi olla kuten kotona joka tilanteessa. Esim 1. Jenita meni yks päivä vessaan ovi auki eikä muistan että ipu on siellä. Toinen asia on ettei enää ujostella MITÄÄN. Esim 2. Ipu meni  kakalle samaan aikaan kun jimppe oli suihkussa. Siellä ne sit kakanhajussa keskustelivat kaikessa rauhassa. :) Kivaa meillä ainakin on :D

Mutta nyt Pirita Hannele Juujärvi Katainen alkaa nukkumaan. Tästä ei tuu yhtään mitään.