En dålig bild åp min man :)

En dålig bild åp min man :)

En kort historia...

Jyväskylä har länge legat under ett vitt täcke. Det har inte ens blivit helet mörkt på natten tack vare detta vita tcäcke som ger ljus. Men idag när jag vaknade hade detta täcke blivit ett lapptäcke. Snön hade smällt bort och lämnat fula märken efter sej på marken. Jag är så besviken. Ville ha kvar den där snön. Nu är det bara så grått igen.

Var hemma hos en kompis igår och då var det en som sa att lite nedanför stockholm var det 17,5 grader varmt igår. stämmer det gott folk där hemma? Det är ju nästan rena rama sommarvärmen.

Min man är still home och åkte precis till affären. Jag är så hungirg så att det hoppar framför mina ögon. Jag behöver få i mej nåt. Ipu har lov ända till imorgonkväll. Härligt att ha honom hemma även om jag varje natt blir tvungen att bita ihop för att inte bli tokig på honom och hans snarkande.

Men Teija, jag kommer ju hem om två veckor redan. Ska komma hem och jobba framt ill jul. Ipu kommer sedan lagom till julafton, men om han vill vara jultomte vågar jag inte svara på.

SO SEE YOU ALL SOON!

Onsdag kväll/natt....

Jag vet att jag borde ha en massa tid att bara skriva och skriva och skriva. Men jag hajjar inte vart min tid tar vägen. Den rinner förbi som en ja vet inte vad. Som sanden i ett timglas.

Har haft full rulle här igen hela veckan och folk har bara strömmat in och ut dygnet runt. Nej, inte riktigt sant. Sanningen är att jag mestadels hänger med mina trogna. Satu- förlovad, Merja-sällskapar, Laura-förlovad, Sarita-förlovad. Sanningen är att singlarna här är alldeles för festprissar för arttt gamla människor som vi inte orkar vara med dem :D Eller så är det tvärtom att de inte orkar med vårat stillsamma "familjeliv".

Dagen började med ett seriöst besök hos kela. Försökte få dem att betala lite mer pengar till oss.. och det gör dom. i a  f lite. Sen åkte vi hem till sarita och laura och laura bjöd oss på herkkusiene-pekonia. Det var riktigt riktigt gott. Helst om du tycker om champingoner. En riktig delikatess. Kvällen bara svishade förbi och slutade i en tjejs lägenhet som jag inte känner alls så det var mindre kul. Åkte dock en sväng hem till Merja en sväng innan jag styrde kosan mot min egen lägenhet som för en gångs skull är helt tom och ingen här. HEM LJUVA HEM! Älskar att bara vara när man haft folk runt sej i många dagar.  Att bara ta det lugnt.

Imorgon blir det gym och simma. Var och simmade igår oxå. Måste ju äntligen få skryta när jag för en gångs skull tagit mej i kragen och gjort något. men kan någon tala om för mej varför det ska vara så förbannat dyrt? 5 euro per gång. Jag kommer att bli ruinerad men det föår man stå ut med. "Vill man vara fin...." Får se hur länge jag orkar vara aktiv den här gången.

Har varit två dagar i streck med mina vänner och provat bröllopsklänningar. (Jag och ipu kommer ha minst ett bröllop nästan varenda månad år 2007 att gå på :O ) Vad tror du att affärsbiträderna tänkte när vi kom in i buteiken? fem tjejer på 19-20 år som ALLA ska gifta sej? Med tanke på deras "tillmötesgående" sätt så tänkte de: "Vad är det här för nå ny modegrej? Att gifta sej. Dom kommer alla ta ut skilsmässa inom ett år!"
Ska man inte vara trevlig när man jobbar med kunder? verkar vara som att många har mycket svårt för det.

Jag önskar att jag hade en massa roligt och intressant att skriva men det har jag inte. Jag är ledsen.

Återkommer snarast!

Long time ago...

Det var inte igår som jag uppdaterade det här mina vänner. Har haft det i tankarna varje kväll men icke sa nicke. jag orkar helt enkelt inte ta mej i kragen och skriva ner ett endaste ord. Men nu kommer det ni länge väntat på.

Ja ni... vad har jag gjort under tiden som jag varit borta. Var i pielavesi i helgen i a f och det var trevligt. Åt kött för första gången på säkert ett halvår nästan. Oj vad det smakade bra. Hela familjen var samlad och det var riktigt trevligt. Lyckades t o m trycka i mej en kopp kaffe hos farmor och farfar :) Framsteg. I fem år har jag lyckats komma undan genom att säga att jag bantar men inte idag. Försökte faktiskt inte ens komma undan. Jag kaninte rå för att jag tappar aptiten när det luktar mindre roligt.

På senare tid har jag träffat svenskar. Min kära familj kom och hälsade på mej här en helg, tanita en vecka och heidi en vecka. Johanna träffade jag också nu i Pielavesi. vad gör man när man känner att det är SVÅRT att prata svenska!? Orden bara hoppar runt i huvudet men man får inte ut dom rätt. Det är inte lätt.
Då är det ju verkligen tur att jag kommer hem till sverige snart. Inte långt kvar. Funderar t o m på om jag ska komma redan två veckor före jul eftersom min man ändå är i lumpen då.
Sweden, here I come!

Var precis och lämnade min man i lumpen. Tyst och tomt igen :(
Och ute på vägarna är det snorhalt. Jag lekte cool och körde en sladdning på vägen. Vi behöver ju inte tala om att det absolut inte var meningen och att det bara blev så. Tur är jag så himla bra på det här med att manövrera en bil så jag återfick kontrollen i tid. Men hjärtat banka kan jag lova. hem kom jag i a f. Hel och hållen. Men det ska ni veta gott folk att jag tycker INTE om hala vägbanor.

Nej nu ska jag ta och surffa runt lite på nätet och sen är det dags att sova.
Men jag återkommer. Snabbare den här gången än på senaste tiden.

Take care alla och KÖR FÖRSIKTIGT!

KYLA

Andra gången jag bloggar i dag.. det måste vara rekord. och kanske möjligtvis en milli datanördsvarning. Men men :) Min man har kommit hem än en gång från lumoen men är ute och trixar med bilen som fortfarande absolut inte vill fungera.

Någon, ge mej krafter att orka denna vinter! JAG BARA HATAR KYLAN! DEt är helt sjukt att det kan vara så kallt. Man hinner inte mer än stoppa ut näsan så hänger det istoppar från nästippen och näsborrarna är helt ihopfrysta. ( ta bort hälften så vet ni hur det är på riktigt). Jag blev nästsana arg nyss när jag stod ute och tittade när ipu stod med huvudet under motorhuven och lekte att han kan laga våran bil. Jag är beredd att skita i bilen och laga den förrens när det är varmt ute och man inte fryser häcken av sig.

Idag är det torsdag men det känns verkligen som att det är fredag. Kanske för att ipu redan kommit hem. Känns som att jag inte har sett människor på flera år bara för att jag varit hemma hela dagen. Kanske dags att åka någonstans.

Min mamma och alla barnen är på väg hit. Så roligt att få träffa er. Men mamma, kör försiktigt och somna inte i ratten! 

Jag är så sugen på te. Här har jag blivit en riktig tefreak men eftersom jag själv  inte äger något te så får jag vänta tills jag orkar åka och köpa te. Eller GÅ menar jag eftersom min bil inte vill vara med :S

Ipus brorsfru rimgde idag och frågade om jag kan komma till dom en vecka eller så för att sköta om deras dotter. En halvårig lite flicka. Javisst säger jag :) Vad gör man inte för släkten! Nej nu känner jag att ajg inte har nåt vettigt att berätta så jag lägger ner för idag.

But see you alll! Och kör försiktigt alla körkortsägare.

Panik

En liten sak med en massa knappar. En sak som är så liten men ändå ör som en livslina för nutidens människor. Vet ni vad jag pratar om? MOBILEN såklart. Hur i hela fridens namn har man kunnat leva utan mobiler förr i tiden? Anledningen till denna nästintill hysteriska rabblande är att jag har tappat bort min mobil.
Kan någon ge mej den tillbaka?! Igår kväll låg den så snällt och vilade på min soffa men när jag sedan skulle ta den för att gå och lägga mej så var den försvunnen. Den fanns inte!!!!!!!!
Jag letade och jag letade och jag letade men inte fann jag den för det. Fortsatte letandet idag men ack nej. Ingen mobil så långt ögat kan nå.

Jag känner mej helt otroligt naken och jag kan inte ens RINGA till nån och tala om att jag känner mej naken.


Idag skulle min kära mor komma med mina kära syskon men så går jagin på jenitas blogg och läser att de inte hunnit med båten utan är på dagbåten idag istället. Kära mamma, kör försiktigt!

Det är helt sjukt vad halt det kan vara bara sådär helt plötsligt. Jag halkade runt med min kära bil och körde på i en hastighet som kan kallas snigel. ÄNDÅ körde den bara rakt när den skulle svänga. Suck! Kommer jag att överleva vintern?