Ipu action

Ipu action

Here we go! Såhär kan det se ut en dag hemma hos familjen katainen i jyväskylä när frun i huset kommer hem. Man kan ju undra om min man mår så bra av att vara hemma ensam hela dagarna? Hoppa runt som en tok och säger, JAg hatar när du är på jobbet! Jag hatar att vara hemma när du är på jobbet!
Man kan ju inte göra annat än skratta. Vilken idiot :D Men det är ju tur att han fick ett jobb då. så nästa måndag börjar hans nya liv.

Annars då. Ja ni, jag vet inte vad jag ska berätta för er kära vänner (eller ovänner). Jag har börjat jobba och allt har gått jätte bra. Inga problem. Catya kommer nästa vecka och jag har köpt en ny tröja. Till på köpet ska jag gå på gym och vattengympa idag OCH min man står och gör mat till mej i köket :) livet leker även om jag tror att jag håller på att falla ner i en depression men neeej... idag mår vi guld :D

Varför säger alla finnar när de ser mina nya köp att "Noh, se on ihan sun näkönen!" Betyder det bra eller dåligt ??? ;)

Men jag orkar inte skriva mer just nu.
Men roligta att se att Annso oxå läser min blogg :D
Kul !

Dagens får vi ju inte glömma:

Vi åkte och grilla på tisdag natt.Jag + fyra grabbar.
Jag - Jos maailma ois naisten niin käytäs vaan kylmää sotaa.
Kille -Jos ois vaan naisia, minkälaisissa taloissa me asuttas?
Jag - Mitennii?
Kille - no ku kaikki keksinnöt on miehet keksiny.

Hello!? Har kvinnor haft möjligheten till att göra sånna saker som uppfinningar?
Har vi haft samma förutsättningar och startpunkter?

Nej för vi har varken haft rätten till utbildning, och för hundra år sedan hade vi inte möjlighet till annat än det männen bstämde. För miljoner år sedan var det en fråga om överlevnad. då blev man tvungen att ha "roller" för att allt skulle fungera.


Hjälp mej!

Har idag varit och jobbat, sedan möte och sedan Merjas och Jannes förlovningskaffe hemma hos Merja i hennes mycket minimala lägenhet med ett minimalt vardagsrum. Började inte ens bra i o m att jag kände mej allmänt ointresserad av att umgås med folk just ikväll. Vet inte om det beror på att jag har jobbat och är lagom trött eller om det är för att jag är så allmänt konstig, men drygt kändes det i a f. Helst när det är mycket folk i en liten lägenhet och dessutom en massa fnittriga tjejer och konstiga killar.

En sak jag nog aldrig kommer förstå mej på är varför man måste hålla på och tjata så mycket om allt. Varför göra minsta lilla grej till värsta showen? Vi kan ju börja med dagens så kanske ni förstår.

Dagens:

-Idag var vi och besiktade bilen med min man.
- Seriöst! Var du med?
-Ja det var jag. Och lite det var coolt. När de gasade och spånt där.
-Jag skulle oxå vilja följa med nån gång.

(Man kan tydligen inte besikta bilen om man är tjej. Det är väl något som ingår i kategorin "Miehet on luotu tekemään miesten hommia". Ni kan föreställa er reaktionen när jag av ren irritation blev tvungen att tala om att jag minsann har varit och besiktat en bil själv.)

-Tänk er. Idag damsög min man när jag bakade och gjorde mat. Verkligen så underbart.
-Härligt!
-Jag blev verkligen tvungen att njuta för det händer nog inte många gånger.

Ibland känns det som om jag bor på andra sidan jordklotet även om det inte är mer än 777 km hit från borlänge fågelvägen. Hur kan människor vara så olika fast det är så nära?

Nog klagat. Nu är jag hemma i a f och blev tvungen att avreagera mej lite. Nu känns det som att allt bara flög ur mej :) HAr ju ingen annan att beklaga mej till. Kan ju inte gärna berätta för en dem hur annorlunda dem är emellanåt. :D Apropå besiktningen. Minns ni jenita och tanita. Falun besiktning med kära gamla trogna orkku :) Det var skoj det. Minns ni musiktestet? Ha haaa... ibland har vi roligt. Hulluilla on halvar huvit.

Jag tror nog att jag har som roligast när jag är hemma med familjen. Jenita och Tanita och Jag. Det är så det ska vara.

Vi äger :)

Här är det raaaakt....

H?r ?r det raaaakt....


Och eftersom jag klippte såhääääär så gjorde jag misstaget att köpa en platttång oxå.... Inte bra för ekonomin,

Dags igen då :D

Jag täntke bara ta och skriva en kort uppdatering nu eftersom min man har väldigt mycket bråttom att börja sstäda lägenheten. Verkligen ambitiöst vid den här tiden på dygnet tycket jag.

vad har hänt i mitt liv sedam senast då? jaa, som sagt har jag i a f bytt jobb. Jag pallade inte ens att vara kvar de två veckorna där så jag sa att jag kommer på fredag och då är det slut! Som tur var fick jagtag på ett nytt jobb på en gång, så numera kämpar jag på som personlig assistent. Kul jul :/ Men det är i a f bättre än att vara städerska så...
En annan sak som hände var att Sarita och Juho gifte sej. Eftersom deras bröllop var i Rauma som liggen ca 90 km från Åbo tänkte vi att vi lika gärna kunde åka till sverige ju. Sagt och gjort. Beställde biljetter och dagen därpå var vi deran påväg. Härligt! Jag älskar Sverige.Helt otroligt hur HEMMA det känns att komma bara till Stockholm.
Dock hann vi inte vara så jätte länge där utan åkte hem redan på torsdag. (fråga inte mej varför vi inte var där längre. fråga min man.) Det var mycket deprimerande att komma hit tillbaka men nu har livet satt sej i normala spåren igen.

En annan sak som jag gjort är att jag klippt mej. Var så trött på detta tråkiga burr som varit likadant i 20 år (förutom en gång då det nästan var till axlarna och jag hade lugg :( ) Så jag gick in på en frisörsalong och beställde tid. Så nästa dag, på min lediga dag, klockan 9,00 satt jag inne på salongen med en massa fallade hår runt omkring mej. Huh huh. Men jag blev helt nöjd med frisyren även om det vart ganska annorlunda. Mycket uppklippt, även sidorna framme vid ansiktet och dessutom lugg. När det är plattat känns det konstigt. då är det nästan lite rock över det hela. Men nu när dte är krulligt igen känns det som jag :) Ser ganska mycket ut som ditt hår på bilden tanita när mitt är lockigt. men inte när det är rakt :) Men min man tycker nog inte att det var en ssån bra ide med det där klippet. you know, det ska ju vara kvinnligt så det står kvinnligt på det. då kan man ju inte ha flikigt uppklippt hår :)

Nog pratat om mitt hår. Vet ni, catya kommer och hälsar på mej om två veckor. Jag är såå glad. Har inte sett henne på säkert i a f två år om man inte räknar med mitt bröllop då. Ska bli så roligt att prata med henne. För som ni där hemma vet så tar våra samtal aldrig slut. Pappa för nåt år sen:
Pappa -VARFÖR MÅSTE NI PRATA I TVÅ TIMMAR FAST CATYA HAR VARIT HÄR I EN VECKA OCH ÅKTE FÖR FYRA TIMMAR SEN?????????????
:D Det var tider det.

Dagens :

-Sehän on niin että naiset on luotu tekemään naisten hommia ja miehet miehen hommia.
(Då pratade vi om att hennes nyblivna man vägrade hjälpa till hemma).

dagens nummer två:

-niin mutta ku mä en oo asunu kotoo koskaan niin et sä voi olettaa että mä osaan tehä kotihommia. Se on niinku mä laittaisin sulle jääkiekkovarusteet ja laittaisin sut kentällä ja sanoisin että tee maali.
(Den nyblivne fruns nyblivne man)

HJÄLP MEJ NÅGON!

HELPOTUS!!!!

Jag gjorde det idag. Jag sa upp mej från mitt jobb och det känns bara härligt härligt härligt.
Hatade att jobba på Suomala OY. Var det värsta jag varit med om i hela mitt liv.
vaknade varje morgon med ångest, gick och lade mej med ångest. Hela mitt liv gick underbart bra :(
Kände att jag inte orkade med nåt mer.

Men jag måste vara där tills hon hittar en ny :(

Kanske låter det som ett otroligt dumt val att bara säga upp sej även om man itne vet om man har ett annat jobb. Vart ska man få pengar ifrån? Hur ska man överleva? JAG BARA HATAR ATT VARA "VUXEN"...

Men hörni, jag skrev meddelande till ett personlig assistent jobb som erbjöd mej jobb när jag gick till suomala, och JAG FICK DET! Dom var fortfarande intresserade. Jag kände hur en sten lyftes från mina axlara och livet känns inte lika jobbigt längre.

Men hur ska jag orka två veckor till på det där dårhuset?