Thailand del 5

Inte mycket att tala om for er har men tankte ge ett livtecken ifran mig sa att ni vet att jag lever, an sa lange.
Idag ska vi hoppa pa en mini buss som tar oss till Krabi Town och darifran en stor buss som tar oss till Bangkok.
Resan tar inte mer an 18 timmar sa de ar ju latt som en platt :) Nej, for att vara arlig bavar jag for det pa riktigt. Men vad gor man inte. Till Bangkok maste vi ju ta oss.

Gardagen spenderades vid poolen och pa stranden. En riktigt slodag med andra ord. Pa kvallen var vi in till Saladam centrum for att leta lampor till Tanja. Tyvarr Tanja glomde jag kopa lampor till dig fran Ao nang och nu hittade jag inga har i Koh Lanta :( Jag tittar i Krabi town om jag hinner mellan bussbytena.

Nej nu ska har dras vidare for om en timme kommer bussen. Gaah, ge mig krafter. OCh ni som inte markte igar kan jag upplysa att jag lagt in bilder pa facebook. Jag orkar inte sitta och lagga upp dem dubbelt i a f nu. Och mer bilder kommer sen nar vi ar hemma pa svensk mark igen. Kan inte saga annat an att jag ALKSAR SVERIGE och kommer aldrig flytta darifran :)

Thailand del 4

Sitter man har framfor datorn igen. Folk har lar ju tycka att vi inte har nagot liv som bara hanger pa internet hela kvallarna :) naja, hela kvallarna var val kanske att ta i lite grann. I ao nang var vi alltid till samma stalle. Till slut borjade de skratta varje gang vi kom. Nar vi akte till Koh lanta onskade de oss trevlig resa och konstaterade att vi kanske kommer tillbaka till ao nang och behover internet och da ar vi vlkomna tillbaka :) pa riktit sa finns det ju inte sa mycket att gora pa kvallarna har och man ar helt slut. Det blir morkt redan 18-18.30 och tacka vet jag det. Tank om har vore gassade solsken lika lange som det ar i sverige pa sommaren. Da skulle man ju do allra minst sagt.

Idag har vi som sagt vart ute pa en 4 islands trip. Det innebar att man besoker fyra olika stallen pa en dag. Logiskt :) Vi hade dock lite otur med vadret och det var riktigt mulet och blasigt. Dessutom tog vi longtailboat (billigast) och den gar inte fort. Gungade som bara den och tog en evighet. Inte sa lyckat alltsa men anda helt ok. Jag maste dessutom saga att 4 islands trippen i Ao nang hade finare oar. En sak var riktigt haftig dock. Vi simmade in i en grotta och genom en ganska lang gang. Pa andra sidan kom man ut i en lagun. Riktigt haftigt maste jag saga trots att jag tyckte att dety var lite laskigt att simma igenom. Pa riktigt sa sag man INGENTING och jag var livradd for att Ipu suklle drunkna. Han ar den som ar definitivt minst simkunnig av oss tva ;) Horde bakom mig bara "Pirre, missa sa oot?" Men igenom kom vi valbehallna och en erfarenhet rikare.

Dessutom stannade vi och snorklade pa tva stallen. Maste saga att snorkelstallena i Ao nang hade finare korall. Ett stalle som vi var till idag hade sa mycket fisk att de simmade pa en. Precis framfor ogonen. Det var ritkigt haftigt. Nar jag simmade sa slog jag till fiskar hela tiden och da kan ni ju tanka er hur mycket det var. Jenita och Tanita, an en gang tankte jag pa er dar jag simmade bland massa olika fiskar. Jag ar helt saker pa att en fisk nafsade pa mitt ben :) Snorkla ar riktigt skoj och min nya hullaannus. Jag skulle kunna snorkla hela dagarna kanns det som. Onskar vi hade akt till Similian Islands nar vi anda var i Krabi men vi blev for snala. Snorklingen dar ska tydligen vara riktigt haftig.

Nu ar det en heldag kvar har pa Koh lanta. Eftersom vi hade otur med bilen precis innan vi skulle hit och den holl pa att krascha totalt har vi lite mindre pengar an vi raknat med. Dessutom ar flygbiljetterna svindyra harifran till Bangkok sa vi bestamde oss for att ta ett lite billigare alternativ namligen BUSS! 18 timmar i buss, ei paha ollenkaan! Jag kommer att doooo...

Forresten sa har jag inte kommit pa mitt svar till din mamma luktar curry sa Tanita, om du kommer ihag det sa vore jag tacksam for svar. Du vet vi holl ju pa att gissa da vi bestallde tagbiljetter til dig.

Nu till sist lite om skolan. Som sag kom jag in pa Dalarna distans sjuksyrra. De ringde precis samma vecka vi skulle aka och det har varit en massa strul fram och tillbaka. Nu ska jag borja trots att jag missat fem veckor. Wish me luck! Vill inte ens tanka pa allt strul som vantar nar jag kommer hem sa jag forsoker fortranga det tills vidare. Men nu lar ju ni ha trottnat totalt. sa jag tar och sager tack for mig har och nu.

thailand del 3

Ja vad finns det har att saga. Ska forska mig pa en uppdatering trots att jaghar helt vardelost tangentbord.
Sitter just nu pa ett internetstalle i koh lanta. Det har stallet ar helt annorlunda mot ao nang och jag trivs som fisken i vattnet. ao nang var verkligen turist anpassat. Inte for att det har stallet inte ar det, men inte i alls lika stor utstrackning. Ao nang var verkligen bara svenska och finska turister. Bara marknadsstand med jobbiga manniskor som drog i en nastan for att man skulle kopa deras saker. Dessutom var stallet dyrt. Inte i svenska matt matt saklart men i thailandska. Vi hittade inget gott att ata forutom subway. Dock var oarna fina och stranderna helt ok ;)
koh lanta ar superlungt. Vi har hangt vid stranden som ar super och aven akt runt med moppe tva dagar. Andra dagen hittade vi en undebar strand med bara ett anant par forutom vi. Helt lovely.

Imorgon ska vi aka pa en heldagstur till fyra olika oar. Ska bli kul att de oarna har omkring for de ska tydligeb vara fina.

Men nu ska jag radda ipus nerver. Vi forsoker boka hotell via natet och jag har satt en fraga pa betalningsskyddet och kommer inte ihag losenordet (det ar inte forsta gangen det ar samma problem, eller vad sager du tani?)
Fragan ar Din mamma luktar curry? Sa nu ska jag hjalpa ipu att gissa :) sa hej hej.

Thailand del 2

Nu har vi bytt plats och befinner oss pa Long beach i Koh Lanta. Kom hit igar och bokade hotell for en natt via bussgubbarna vi akte hit med. En sak ar da saker, lita inte pa dessa snubbar! Tva ganger har vi litat pa touristgubbar som fixa hotell till oss och de har vart crap. Sa en natt tillbringade vi nu i en bungalow gjord av bara bambu. Det hor ni val sjalva hur det later? Sindelnat i varje horn, ingen AC bara en fan (vilket vi i of s visste redan nar vi bokade), stora glipor ut dar det kunde komma in vilka djur som helst. Hyi rutto! men det basta var att det skulle vara en inomhus toalett och dusch. Jo jo, klart det fanns en dorr ut dit inifran, och den hade ju vaggar, men inte rutto hade den ett tak! Kan lova att jag var skraj nar jag skulle ga pa kakkos-pissilla. Ipu blev tvungen att folja med for till raga pa allt sa krop det sisiliskoi pa vaggarna just dar. Iiiik. Nar jag sen lag och laste sag jag i ogonvran hur nagot snabbt som ogat krop langs vaggen in under taket. Jag hoppas for allt i varlden att det var en odla och inte en mega spindel (jag hade ju inte linserna i sa jag hade lite svart att precisera).

Nu hittade vi i a f ett super hotell som ar urmysigt. Rummet ar ingen 10 poangare men absolut godkant. Hotell omradet ar bara for lovely sa nu trivs jag som fisken i vattnet.

Garkvallen var vi till Sala-dan som ar staden som ligger narmast. MYCKET turister overallt och marknadsstand. Vi hittade en svensk restaurang med bord ut ver havet dar vi tillbringade hela kvallen nastan med att small-talka med tva finska grabbar. Det ar konstigt hur svensk man blir sa fort man ar utanfor sveriges granser :) Ja men tank sjalv, aka anda till thailand for att ga pa en svensk restaurang! Pa vagen hem rakade vi hamna pa en annan marknad. INGA turister utan bara lokalbefolkning! Helt annan stamning och helt annan prisniva. En salde t ex Stora grashoppor, sma grashoppor, skalbaggar och stora tjocka larver. De var typ stekta och skulle kakas som snacks. BLAAAA vad vidrigt. Men dit ska vi absolut igen.

Nu maste det slutas for vi har inte sa mycket tid pa internet. Dyrt med internet pa det har hotellet. Men jag aterkommer.

Tanita, tidsfordriv till sig!

Jag tankte oxa dra mitt stra till stacken sa att tanita ocerlever dagarna och har nagot att lasa.
har sitter jag pa ett internethak pa Ao nang beach! Antligen kanns det som om man faktiskt ar pa semester.
Allt ar sig likt fran tidigare semestrar, eller ia  f att Ipu lyckats branna sig. Det borjar bli en tradition!
Imorgon ar det tva ton med solkram som galler for hans del. Sjalv har jag klarat mig bra och njutit av havet och stranden hela dagen idag.

Dagarna fran att vi akte till idag var helt katastrofala. Ni vet, jag kan itne slappa kontrollen och bara vara. Jag maste hela tiden veta vad jag ska gora harnast, helst fyra veckor framat i tiden. sen maste jag dessutom veta vad folk runt omkring mig tanker gora. Allt maste flyta pa som jag vill. Sjalvklart funkar inte riktigt det nar man ar pa resa. Sa ja mina vanner. Aven den har resan har borjat med flera dagars gratorgie. Jag sov ingenting nastan pa fyra dygn och humoret var kort i botten. Dessutom belv vi lurade till ett hotell som var ackligare an ackligast. Men nu har vi hittat ett stalle som ar hyfsta bra och billigt. Sa nu leker livet :)

Jag har inte mycket att tala om for er mina vanner for vi har bara solat, badat, vart pa massage och matat apor.
Apropa apor. En av aporna hade varldens sotaste babisapa hangande runt magen. Den var alldeles nyfodd. Hade navelstrangen kvar och mamman var fortfarande blodig i rumpan. Den var det sotaste jag sett ! :)

Nu ar det slut pa detta NAGOT forvirrade inlagg.

:)