ledig dag svammel

Äntligen fungerar vårat internet här hemma och jag slipper ta mig till biblioeteket för att kunna hålla mej uppdaterad om vad som händer och fötter i världen. Ipu installerade om hela Windows så nu går det att surfa runt hur bra som helst.
Igår var det en trevlig kväll trots allt. Lena, aki, jossu, mikko, katta och fia kom på besök. Alla andra "skulle" komma men Sverige-Ryssland var mer intressant. Tack för det ni ;) Sverige fick spö som bara den. Det var i o f s mindre bra.

Nu sitter jag här hemma igen och har varken skola eller jobb idag. Försöker fördriva tiden med en massa saker. En sak är då säker. Jag är en viekura gottegris. Det är därför jag aldrig bakar. För om jag har nånting i frysen så dras jag ditåt som om det vore en magnet fastsatt i dörren. Ok, måste väl erkänna att jag är helt värdelös på att baka och nästintill hatar det och att det oxå bidrar till att jag aldrig bakar. Men som nu. Jag har kanelbullar i frysen som blev kvar sen igår. Och jag vill så gärna äta upp som allihopa. Jag vill ha bulle bulle bulle. Apropå bulle så minns jag så himla bra hur underbart det var att komma hem när mamma hade bakat bullar. Man fick en nybakad varm bulle med iskall mjölk. Underbart. Tänk att min mamma är en sådan bull-mamma :) Det skulle man kanske inte kunna tro.

Idag får vi se vad vi hittar på. Jenita och jimppe kanske är så tråkiga att de åker till Dalarna i helgen. Tiina och mattias kommer dock kanske hit så vi får hoppas vi hinner stöta på dem. Skulle vara riktigt trevligt. Ibland känns det så konstigt. Att alla som man varit så mycket med helt plötsligt är gifta och har egna familjer. Det känns som om det var alldeles nyss jag sprang runt och var sååå kär i Mattias att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Tänk, det är åtta år sedan nu.
Jag minns när jag tänkte som ung 15-åring att tänk vad konstigt sen när alla är gifta och man hälsar på varandra som vuxna gör. Nu är jag där men det där med att vara vuxna, det tänker jag nog inte ens uttala mig om. Jag är fortfarande likadan som jag var när jag var 15. Inte lika extrem klädstil kanske och inte lika kaxig, men annars precis lika. Och det kommer jag alltid vara. Så är det.

!!!

Nu sitter jag här på biblioteket igen. Ledig dag idag så nu fördriver jag tiden här eftersom jag itne har någon internet hemma. Dessutom kom comhems räkning idag och det känns lite surt att betala för något som ändå inte har fungerat på bra länge. Men hit ska man tydligen gå om man vill höja sitt självförtroende. Vissa gubbar är bara för otroliga.

Jag satte mej vid ett bord för att bläddra lite i en bok när en gubbe gick förbi. Det ttog inte lång tid innan han var tillbaka igen och ställde sig alldeles alldeles jätte nära mig. Så frågade han "Läser du konst?" Ööö... nej. Jag läser inte konst. Jag läser en bok om kvinnor i Africa. "Angels in Africa" Han titta på mig och sa lite lagomt sliskigt "Du, du är en ängel i sverige!" Jag tackade och fortsatte titta ner i min bok och vägrade ta någon notisa om honom. Han bara stod där. Ahdistava. Till slut sa han "Man blir påverkad av dig." Jag log lite men fortsatte dissa. Till slut så önskade han mig trevlig helg och gick iväg. Man kan ju inte annat än undra vad man blir påverkad av? En tjej på 21 bast, SS (=SuoraanSängystä), med mjukisbyxor, Ipus t-shirt strlk L köpt från USA (dvs att den är suuuuuper stor. Håret är verkligen SS.

Hur gick det med min hemtenta då? Ja, jag gjorde den på ungefär en timme eller nåt och lämnade in den. Så vi får se om den går igenom. Jag känner mej väldigt tveksam men jag försöker lita på min tur. Jag är en lumppu, jag vet.
Men nu är skolan slut igen då. Tänk om man vore liten och alla hade ledigt. Som på den gamla goda tiden då jag och Ila hängde varje dag. Den tiden då vi kunde cykla och cykla dagarna i ända så att när vi kom hem haed vi bruna ränder längst ner på ryggen eftersom tröjan åkt upp när man cyklat framåtböjd. DEn tiden då jag och Ila var galna. Samlade tutar från bilar och rickerade bokstavligen talat livet för det. Och som när vi headbängade på cyklar så att jag gjorde en volt överstyret ner i diket. Jag skulle kunna räkna upp i all evighet allt kul vi har gjort. Men nu har jag itne tid och måste skuta för tiden tar slut på datorn.


DEt var en gång...

Det var vääääääldigt länge sedan som jag satt framför datorn och skrev ett inlägg. Jag tröstar mej med at ingen annan typ heller gör det och dessutom så har våran internet börjat strejka. Fattar inte vad det är med den. Ringde till comhem i över en halv timme och de försökte hjälpa mej. till slut påstod han att det beror på våran dator. Klart jag trodde på det, TILLS tanita kom med sin laptop och vi insåg att vårat internet funkade inte på hennes dator heller. Men andra ord så är det fel åp comhem OCH det suger att betala för nåt vi inte  kunnat använda på veckor.  Nu sitter jag här i Hallunda bibliotek och skriver på deras drop-in dator. Ibland är biblor bra att ha.

Annars är allt som vanligt. Jag har slutat skolan. Eller jaaa, nästan i a f skulle man kanske kunna säga då. En tenta har jag egentligen kvar men jag har verkligen ingen motivation till att göra den. Vad ska jag göra? Orkar verklgen inte ta mig i kragen. Jobbar gör jag oxå vilket  inte gör saken ett dugg bättre. Jag är inte för det här med att jobba och plugga samtidigt. Som idag tex, jag har jobbat hela dagen och så ska jag MUKA orka göra en massa tenta idag? Nej, fy vad tungt det känns. Jag vet inte hur jag ska lösa mitt dilemma. Känns allmännt jobbigt. Kanske tar och skiter i det. Bara sådär. Ångest. Verkligen ångest. Helst som om jag ändå inte ska fortsätta plugga i höst. Jag ska nog ta ett halvår och fundera på vad jag verkligen vill plugga. Känns lite onödigt att studera nåt som man kanske ändå inet vill. Helst med tanke på att utbildningen är 5,5 år lång. men om jag itne pluggar det här, vad sjutton ska jag då plugga? Socionom? syrra? narkossyrra kanske? Vet man någonsin på riktigt vad man vill göra. Jag tycker om att plugga och jag vill plugga, men vad????

Apropå jobba idag. Allt kändes som om det gick fel. Inget gick som det ska. Och mer bajs på en och samma dag har jag inte sett i hela mitt liv tror jag. Dagen började med att en typs Stomi (bajspåse) gick sönder i sängen och det var en enda stor pool av.... Dagen fortsatte med en typ som gjorde ett meeeega stort AAAAAA. Dessutom tömde jag stomin och då kändes det som om magen vänder sej ut och in snart om inte jag slipper se ba-a-a efter det här. Fy bubblan. Inte alls kul. jobbig dag har det varit idag och mitt tålamod har varit på ordentlig prövning hela dagen. OCH NU SKA JAG ORKA TÄNKA PÅ SKOOOOLA?! Nej, fy bubblan x hundra! Nya tag tills imorgon då jag jobbar kväll.

Alla som vill veta vad jag gjort i helgen kan läsa jenitas blogg på jenitaatinej.blogg.se :) så slipper jag skriva allt som jenita redan knapprat ner.

Snart åker vi till finland. 25 dagbåt. Vilka åker samtidigt som vi? Ska bli himlans roligt att åka dit eftersom att jag inte varit till gfinland på år och dar. Det har aldrig varit så här långt mellanrum. I a f inte på sju år. Könstigt. Nej, nu ska jag sluta svamla och avsluta.

Håll till godo med den här uppdateringen för det kan dröja till nästa.