bilddagbok..

pippelintu.bilddagboken.se

A lot of pics

image46
 
"i denna ljuva sommartid, kom hit min själ och gläd dig vid. Den store Gudens gåvor...."
(Jag tycker mej ana lite gråtfärdiga miner där va?)




Sanni, Lydia och Maya som bedårande brudnäbbar

Vänta, vad är det här nu då? Var hemliga agenter på plats?



Nej, det var ju bara ÖSSi och IPU



image52

Här poseras det till den milda grad....

image53

... att det till slut får vara nog!




OCH HELA STOOOORA FAMILJEN...

image58

Världens bästastestaste mor och far

image59


Och sist....



allas vår käraste tok. (Teija, jag märkte faktiskt inte förrens efter att jag tagit bilden vad hon gjorde)

Tillbaka i finlan

Ännu ett besök i Sverige gick utav en himla fart. Knappt så man hann förstå att man är där innan man skulle åka hem igen. Det var verkligen ett snabb besök.  Åkte härifrån på torsdag efter en lång och jobbig dag p jobbet. Vi lekte romantiska ända till Åbo där janita, Anna och sussa hoppade med. Därmed var det tur för den super jobbiga och långa båtfärden. Men vi överlevde tack vare att någon hade avbokat sin resa och därmed fick vi en hytt. Annars vet jag inte om jag skulle ha överlevt resan.

Fredagen gick i ett virrvarr. Skjutsade tjejerna till stugan, åkte till mormor och hälsade på, åkte till teija och hälsade på, var hemma, var på RY och fixade, åkte till stugan med tjejerna och en massa andra.

Så var dte då dags för lördagen. Den stora DAGEN med ett stort D! Jenita och Jims bröllopsdag. Allt gick någorlunda så bra. Fram tills klockan blev två. då ringde Mattias Setälä och co att de åkt vilse och snurrar nånstans i gävle. Panik utbröt i mitt innersta. BRÖLLOPET BÖRJAR OM EN TIMME OCH MATTIAS SKA SJUNGA I KYRKAN!
Sprang runt som en yrhöna men till slut ordnade sej så bra som det gick.

Jag är bara så himla ledsen för Jenitas skull. Jag vet att hon så gärna ville att han skulle sjunga ikyrkan och så blev det inte så.

Som om det inte vore nog med att grabbarna (+elle och heli) inte hann till kyrkan. Dessutom ringde de på Söndag morgon att de har försovit swej och inte hinner till båten. De hade nog en rolig resa med en massa saker som bara gick fel hela tiden :) Det var kanskse sista gången de åkte till Sverige!

Bröllopet var riktigt trevligt och vackert. Och Jenita var så vacker och Jimppe så stilig. Lillasyrran Tani snirvla hela dagen och jenita en skvätt lite då och då. Själv lyckades jag hålla tårarna torra även om det var lite svårt under våran sång :)

Men som sagt, nu är vi tillbaka här i Finland. Våran första bröllopsdag firade vi på båten så romantiskt som det gick. Sov till fyra, gick och åt på resturang och blev snogpanka. Får se hur vi klarar den här månaden ut eftersom alla pengar gick till mat. Men som Ipu sa : Det är ju ändå bröllopsdag.
En positiv sak är dock att ipu är ganska på att flytta till sverige så nu får vi se. Tiden visar :)

Och hörni, Staden är olidlig på sommaren.

tema: Bröllop

nu är det verkligen bröllop för hela slanten. I år har jag redan hunnit med fyra bröllop och dessutom missat ett. Och mer bröllop väntar. I helgen bar det av till Haukipudas och Oulu för att närvara på Makis och Tarus bröllop.
Bröllop är alltid vackert men ibland känns det bara som om man inte orkar. Att det bara är för mycket.




Taru var vacker i en ganska diskret klänning och uppsättning. Blombuketten var dock lite annorlunda mot vad folk normalt brukar ha. Förr förra helgen var jag i Sthlm på bröllop. Då var det min egen kära heidi som fick sin Tuomas.



Heidi hade den vackraste klänning jag sett på mycket länge. Och självklart var hela hon vacker som en sommar dag. Men undrar om hon var bekymrad över vädret på den sista bilden? Ser lite orolig ut med rynkad panna.
Min egen lilla heidi är gift!
Den Tionde mars åkte vi till raumaa för att gå på ännu ett bröllop. Sarita och Juho Virtanen!



Sarita är en mycket enkel person som inte tycker om krimskrams och det syntes på hennes bröllop. Klänningen var en mycket enkel tvådelad halterneck. Lång slöja och vanlig uppsättning. Lite extra var dock jackan som satt som klippt och skuren på henne.
Nästan exakt en månad tidigare, den tredje februari var vi på ett bröllop här i Jyväskylä. Det var Saritas kämppis som gifte sej. Laura och Tapsa Hintsala som sedan flyttade till ylivieska.



Jag tog väldigt lite bilder från deras bilder så tyvärr hade jag ingen där klänningen syntes. Den sista bilden där är den enda som jag hade:( Hon hade en väldigt annorlunda klännign som hon själv planerat och låtit sy upp. Även håret var uppsatt i en ganska annorlunda uppsättning men som jag gillade skarpt. Det var ett bröllop som verkligen syntes att det var LAURA GYLDEN som gifte sej. Mycket personligt präglad.

Nog om bröllop. Alla bröllop var jätte fina och roliga att vara på. Pauli Jaaksis bröllop missade jag dock i Januari. Känns lite tråkigt att vi inte kom iväg dit men den hölls i Kajaani och våra pengar var ganska finito just då .

Själv har jag varit hemma nu i två dagar. Hade en sådan huvudvärk igår så jag trodde jag skulle dö. Läkaren kände på mina axlar och skrev ut en massa lihasrentouttavia lääkkeitä. så nu börjar jag märka att det där jobbet tär på en. Eftersom hon hänger på mina axlar med sina sextio kilo när jag lyfter henne så har mina axlar tagit stryk. Har känt av de i två veckor men inte förrens nu kom huvudvärken ordentligt. Men nu känns det bra i huvudet igen så imorgon blir det av att jobba igen :( Men på torsdag kommer vi hemmåt! HEM TILL SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag ta mej till stan och titta efter bröllopspresent till jenita och jimppe :) Och hämta hem mina bröllopsbilder. ÄNTLIGEN! :)

Vad har tagit åt mej?

Ok, ok och åter igen ett stort OK!

Vad har tagit åt mej när jag kliver upp klockan åtta för att städa????
Lördag. Ledig dag. Sova. Men Nej, ska försöka leka duktig eller nåt.

Nej faktum är att vädret är helt underbart. För första gången på mycket länge. Och faktum är att jag känner att jag behöver lite sol. Har inte fått nå sommar känsla alls här i stan. Jag önskar jag vore hemma. Hemma är sommaren bäst. Finns ingenstans jag hellre skulle vara än hemma vid Esttjärns strand. Åter till ämnet varför jag är uppe vid den här tiden. Annika ringde igår och talade om att hon tänker komma hem till mej tillsammans med sin man jaakko. (pojkvän). Och eftersom våran lägenhet är i behov av en dammsugning, en dammning och en moppning så finns väl inget annat att göra än kliva upp. Men kan jag inte städa senare då? Nej kära vänner. Det kan jag inte för då går jag miste om den härliga dagen.

Som om det inte vore nog tragiskt att kliva upp åtta för att städa så jobbar Ipu hela dagen idag. Så det betyder alltså att jag måste städa själv. Jag måste sen ta mina saker ensam. Och gå till en park ensam. Och sitta där ensam. Har jag inga vänner då tänker ni? och en del av er tänker säkert att stackars lilla pirre har inga vänner. Faktum är att jag visst har vänner. Men just nu är det ingen på plats i jyväskylä. Kaiken maailman valmistujais juhlia och annat på G överallt.

Igår jobbade jag hela kvällen och oj vad jag höll på att koka över. Var hemma hos hennes föräldrar för att städa och fixa efter en stor köksrenovering. Mitt huvud kändes som om det skulle sprängas. Det var saker överallt och människor sprang fram och tillbaka. Till på köpet så sitter människan klockan 21.10 fortfaranade bara där och snurrar på huvudet. (Mitt pass slutar 22.00) Och då hade hon tänkt ta sej till sin lägenhet köra kvällsrutinerna och sånt. AH! Höll på att få dåndimpen. Man antar inte bara att nån kan stanna övertid. Då frågar man!

Nej, nog pratat. Att kliva upp är en sak, men att sen börja städa är en annan :(
Så nytt hanskat käteen ja hommiin...

Lite bilder :)


såhär kul har vi


SÅHÄR ROLIGT HAR JAG OCH IPU NÄR VI HÄMTAR TANITA OCH LATE FRÅN LATES LÄGENHET!

normal ipu?

OCH NU:

BILDER FRÅN MIN OCH TANITAS BÅTRESA !!!!

jeproligt, roligt...