måndag "morgon"

Nu tänkte jag leka att jag är mycket aktiv när det gäller bloggandet och uppdatera än en gång.
Helgen har bara rusat iväg precis som vanligt. Men eftersom Ipu jobbar lördagar så är han hemma Måndagar. Det innebär att han är hemma just nu. Dock åkte han till affärn för ett tag sen.
Imorgon börjar mitt nya jobb oxå. Känns inte så bra att städa men dock känns det mkt bra att börja göra någonting. Dock slutar Ipu sitt jobb på onsdag så det blir sk ombytta roller :)

När jag låg i min säng och tittade ut på solljuset kom jag att sakna Falun så sjukt mycket. Det är den underbaraste staden på hela jorden. Jag bara älskar att det är så litet, så intimt. När det bärjar blir vår åker solglasögonen på folk och alla sätter sej ner runt Kristinekyrkans kyrkogård. Det var härliga tider att sitta på gräset, äta glass titta på allt folk genom solglasögonen. Jag saknar det så att det gör ont i mig. Jag tror att jag vill bo i Falun. Hmm... du börjar en ny övertalningsprocess med andra ord.

Igår var vi hemma hos Sarita och Juho. Det var en mycket trevlig kväll med en hel del pojkar plus jag Sarita och Satu. Jag klippte Saritas hår. Det gick riktigt bra FÖRUTOM att när jag klipper så ser jag plötsligt i hennes fina svarta tröja ett stort hål. Oh my goodness, JAG HAR KLIPPT ETT HÅL I HENNES TRÖJA!
Minst sagt panik utbröt. "Sarita, arvaa mitä? Mä leikkasin vahingossa reiän sun paitaan"
Oh fy vad det var jobbigt att säga den där lilla meningen. Det tog emot kan jag lova. Sarita skrattade så att hon höll på att dö. Hon tyckte att det var urroligt att jag var så chockad. Så det var tur att det blev en sån reaktion :)

Men nu ska jag gå och äta. Eller åtminstone sätta makaronerna på kokning.
så hejs svejs!

essi, todellakin voit tulla jos vaan yrität. Ei niihin häihihn mee niin rutosti rahaa ettetkö vois tulla käymään täällä. Ei matkat tänne maksa paljon mitään niin älähän nyt yritä :) Aikaaki irtoo jos ahkerasti yrität ;)
Men jag saknar dej oxå söt! Massor..

Teija, vad glad jag skulle bli om du tog med dej alla dina barn och kom hem till mej. Skulle bli en massa liv i huset här oxå för en gångs skull. Det låter som den bästa iden på länge ;) Så inge tjål nu, in i bilen och kom :) Hörde att ni skaffa en ny bil. Tina skvallra ;)

Godis missbrukare

Här sitter jag, en söndagsmorgon klockan 11.55 och proppar i mej godis. Som om jag har råd att lägga på mej en massa extra kilon. Äh, vi försvarar oss med att det trots allt var lördag igår och att jag då köpte godiset. Sen blev det bara inte av att jag käkade upp det. Och vi behöver ju inte tala om att jag istället åt chips som Merja köpte med sej när hon kom på besök... (Tur att jag inte tycker om chips så mkt och åt faktiskt på riktigt lite) ;)

Igår var en dag som alla andra. Inget nytt på östfronten. ipu var en trevlig hemma pappa igår. Han tillbringade tiden 10-16 på jobbet, kom hem, käkade, åkte klockan 17.30 till hockey och rakt därifrån till juhos polttarit. Oj, vad jag hann se mkt av min man :D men inte ska man hänga läpp för det. Jag hängde runt med Sarita, Satu och Merja istället. Det var faktiskt helt trevligt att vara med dessa brudar igen för första gången på ganska länge och dessutom BARA tjejer. En fråga, om killarna säger att det är ute med KEPPIPORUKALLA vad ska vi tjejer säga då? Sämpyläporukalla, kanske? Ska införe det nya begreppet. Så när det har spridit sej så långt att alla i sverige oxå säger så, så vet ni att jag har varit i mitt införande.

I förrgår natt var jag och skjutsade min lillebror och Late till bussen klockan 03.20. Oj, va jag var trött den kvällen. Kändes som om jag skulle kunna somna var som helst. Tur hann jag sova en två timmar innan jag åkte iväg och skjutsa dom så jag kom hem helskinnad trots allt. Hade själv fått för mej på Torsdagen att jag oxå vill åka till Sverige och att jag ska hänga på grabbarn. Precis när jag nästan hade bestämmt mej för att åka ringe min telefon. Det var min arbetsgivare som frågade om jag kan börja jobba redan på tisdag. Suck, det var den sverige resan! Hade varit så roligt att komma hem. Nog för att jag var och hälsade på för mindre än två månader sen men det är bara det att när blir det nästa gång? När man har jobb kan man inte åka och fara som man vill, när man vill.
Nej, ni får helt enkelt ta och rädda mej och komma och hälsa på mej allt gott folk. Mamma, pappa + barnen, Teija, Dan med ungar, Essi, Jenita, Tanita, Katta, Catya, Johanna, Heidi? och alla alla andra.....

Nej nu ska jag inte skriva så långt utan jag ska gå och lägga mej i sängen ett tag till tror jag. Varför klica upp nu när man kan ligga kvar ett tag till?

Arg som ett bi

Varför finns gamla elaka surkärringar? Vem har kommit på att dem är bra för samhället?
jag är så arg så jag tror att jag håller på att spricka. Förbannelse över alla elaka tanter som springer runt och gnäller och gör livet surt för andra.

nu är det nämligen såhär att jag gick ner i tvättstugan för att tvätta lite tvätt. När jag kommer ner är klockan en minut i tolv och jag ser att det är någon som har bokat tiden 10-12. Jag går in och ser att tvätten i tvättmaskinen är färdig och jag tänker att ja men då tar jag ut tvätten då och sätter den bredvid på en stol och sätter in mina egna. Precis när jag tagit ut all tvätt hör jag hur någon kommer in. En tant som bor här mitt emot oss kommer in skrikandes och svärandes att jag minsann inte har någon rättighet att komma in och ta på hennes tvätt innan hennes tvätt-tid har gått ut. Jag säger att klockan ju är en minut i tolv och att den var färdigtvättad. Men inte hjälper det inte. Nej, hon fortsätter att skrika. Sen börjar hon tjuta om att jag inte har satt mitt namn på bokningslista. Då får jag nog och skriker tillbaka att jag inte måste sätta dit mitt namn innan jag går in i tvättstugan utan lika gärna kan göra det när jag går ut eftersom det inte finns några bokningar på resten av dagen. Men det håller inte det elaka monstret förklädd till tant med om. Hon fortsätter att skrika.
Jag stoppar in min tvätt, sätter på tvättmaskinen och hon skriker "*** mitä nuoria tässä talossa on. Mä soitan tästä isännöitsijälle." Vid det laget har jag fått en oemotståndlg lust att strypa henne, men jag nöjer mej med att säga till henne att jag tycker verkligen hon ska ringa isännöitsijälle och "samat sanat sulle".

Vad har gamla kärringar/monster för rätt att komma och gnälla på ungdomarna av idag?
Hon får ringa vart hon vill och jag skulle inte bry mej mindre. snälla människa. Orka börja bråka om något sådant. HON hade dessutom bokat för två timmar och det får man INTE göra. Undrar vart jag ska ringa för att klaga om det?

Nej nu har jag fått avreagera mej lite men fortfarande är jag så uppretad att jag funderar på hur jag ska trakassera henne effektivast utan att hon vet att det är jag. Brevbomb? Vore det ett bra allternativ? eller kanske ett brev med mjältbrand eller vad det nu var som det skickades ut till polititkerna för nåt år sedan?
Nej, jag ska fortsätta att grubbla på hur jag ska få henne att knipa käft för alltid.
Tills dess gott folk.

Auf Wiederzehn. (Tack för mej och min tyska!

Svenskt smakråd

check

Nu behöver jag er verkligen, tanita och jenita! Kan jag ha på mej sådana här kläder till en finnes bröllop?
Observera att nu snackar vi Finne !

Och oooooooooooj....

Och oooooooooooj....

Och då kan man ju snacka om att vara stolt :D

Ipu lagar omelett...

Ipu lagar omelett...

Ibland kan han oxå min man.... :D

Som tanita vill...

ok, en uppdatering vore ju inte sp dumt kanske med tanke på att det var ett tag sen jag skrev sist här.
Ëgentligen borde jag abslut inte sitta här och uppdatera min blogg utan jag borde vara på väg mot centrum med raska steg. Varför i hela fridens namn har man kommit på något som KYLA? Ingen som helst lust att gå ut och traska. Suck suck och återigen en stooooor SUCK! Jag har nämligen hittat en världens underbaraste tröja som jag lade undan igår och bara måste åka och köpa idag.

Tanita skrev och ville veta hur det går med mitt nya jobb. jo det gott folk ska ni få veta. Jag skulle ha min första dag igår. Jag gick dit nervös som en gris för att jag hade något att säga min chef. jag blev insläppt till rummet där hon satt och så sa jag DET. JAG SA UPP MEJ FRÅN SEPPÄLÄN SEPPÄLÄ, MITT JOOOOOBB!

Anledningen till varför jag sa upp mej var i o f s ganska vettig även om det inte låter sådär jätte vettigt att säga upp sej från ett roligt intressant jobb innan man ens har börjat. Anledningen till detta var att jag har fått ett annat jobb. Dock inte lika glamouröst, inte lika roligt och inte lika intressant. Men en fördel är att detta jobb är heldagsjobb och jag får en säker inkomst per månad. eftersom min kära man har sagt upp sej från sitt oglamourösa, tråkiga och ointressanta jobb så hade jag tyvärr inge val.

Jobbet jag nu har är STÄDERSKA hos Suomala Oy. Känns lite surt eftersom jag skulle ha mkt mer nytta av ett jobb i en butik. Mycket bättre arbetserfarenhet. (vilket behövs här i Finland. Här måste du ha erfarenhet till ALLT. Spelar ingen roll vad det är. Erfarenhet framför allt) Ett annat plus hade ju varit att jag skulle kunnat jobba upp mej och tillslut sitta där som butikschef för Seppälä. Men nu var det så att det handlad eom liv eller död och jag valde Livet. Tack för allt detta går till Harri Göös som hjälpte mej när det gällde det här jobbet. Han jobbar ju där och var en fin kontakt.

Jag lovar alla människor att jag ska tänka på er varje gång jag står och skrapar bort hjärnsubstans från väggarna efter ett självmord, eller när jag står och torkar möglat mat från en knarkares spis osv. I promise!

Ännu en mycket omtumlande händelse har inträffat i mitt liv. Jag har återupptagit min innebandykarriär :D
Igår sprand jag runt på plan som en yrhöna. och..........allt gick skit.
Hare precis varit och köpt en ny klubba och ingenting vllle fungera med  den. Alla passningar gick åte fel håll. Dessutom hade dem en boll som hoppade och studsade värre än en studboll. Största felet var att vi var åtta stycken. Tre mot tre med en i mål. Alltså, INGEN AVBYTARE och Pirre springer för första gången på ett halv år. Oh my Gosh vad det tog emot. Så kan vi verkligen snacka om BLOD, SVETT och TÅRAR!
Men nästa vecka igen. upp på plan men denna gång med en annan vinkling på klubban och kämpa KÄMPA!

Men nu ska jag nog ta och dumpa er för att gå till centrum för att köpa en blå tröja.

ps. Idag fick jag brev från försäkringskassan där det stod att jaginte längre finns insriven hos dem eftersom jaginte bor och arbetar i Sverige. Varför i hela fridens namn gör jag inte det för?

Min familj

Jag älskar min familj! Ni är det underbaraste som finns. Men varför måste ni alla vara så långt borta?
TAckar allra ödmjukast för det jätte härliga alla hjärtans dag kortet som ni skickade. Fick mej att längta hem.
Kan inte ni komma hit och hälsa på mej på påsk eller sportlovet? Det vore väl nåt? :D

Nu gjorde jag samma gamla misstag igen. Jag satte mej framför datorn. Jag är helt beroende av datorn så när jag sätter mej framför den så är jag fast för resten av dagen. och då menar jag verklgien FAST. Så därför har jag börjat undvika att sätta mig här :D men det har inte fungerat lika bra som jag vill att det ska göra.
Idag tänkte jag åka och hälsa på min moster. har inte varit där och hälsat på på år och dar så jag täntke att det är väl dags nu. Får se bara hur långt tid det tar innan jag lyckas slita mej från den här grejen.

Igår var jag seriös. Eller i a f försökte vara seriös. Jag åkte till gymmet och sen simmade jag efter det. Är det någon som har testat att simma när du kommit direkt från gymmet? Jag kan säga att benen och armarna är helt slut av det. jag kämpade mej fram igår och trodde att jag skulle gå av :) Men jag överlevde och nu mår jag mycket bättre. Undrar om jag kör en repris nästa vecka, tisdag?

Nu blev jag jätte glad för det var hela nio kommentarer på mitt senaste inlägg. (Dock var ung. hälften av jenita som försökt skriva:) Vad är det med min blogg som vägrar publicera ordet ALLA HJÄRTANS DAG? Som Jenita förgäves försökte skriva i mina kommentarer men alltid slutade i "Ha en bra..." eller "imorgon är det..." :D Jag tror bestämmt att min blogg har bestämmt sej för att bojkotta alla hjärtans dag.

Igår pratade jag med min kära Daniel på Msn i år och dar och jag kom fram till att det är riktigt fuskigt att Teija numera kan äta hur mycket hon vill utan att det syns någnstans. Jag har därför bestämmt mej för att jag håller tummarna att jag själv hamnar i situation. jag menar, GODIS! Tänk att äta Godis i en massa stora mängder. Jag är som besatt av godis men försöker aktivt kämpa emot. Det går grymt bra. Igår åt jag "bara" chips, chokladrussin och läsk.

Tack för mej


ps. Härligt Fia att du skickade en kommentar :) Alltid kul att veta vilka som läser! Fortsätt med det.


Kodin ykkönen

Dags att uppdatera kanske :D

Idag har min man inte varit och jobbat utan han har haft en ledig dag. Och oj vad vi har varit duktiga idag.
Men det har dock varit ett rent nöje. Dagen började med ett besök hos Maki, där vi drack morgon kaffe för att komma igång :D Nej, varför vi åkte dit var för att vi skulle skriva ut en jobbansökan som stackars lilla jag behövde. Kände mej riktigt oinspirerad för att åka och söka jobb. Som om jag har gjort nåt annat den senaste tiden. Suck! Ni vet, när man gått igenom mer än en miljon ställen och frågat efter jobb, då tappar man suget.
Motivationen sjunker sakta men säkert ner mot nollpunkten. Eller förresten, inte sakta utan med en rasande fart. Ja ja. Ska erkänna att jag förra veckan inte var nånstans och sökte jobb. Men jag hade en bra ursäkt. Det var sviiiinkallt ute (ungefär 30 grader KALLT), våran bil fungerade inte och jag skickade in ansökningar istället.

Så med andra ord var jag arg som ett bi när Ipu sa att jag måste åka till Seppälän Seppälä med en jobbansökan. Till saken hör att jag redan varit dit för ungefär två veckor sedan och då var inte chefen på plats och dom bad mej återkomma, Måndagen den 12 februari, med en jobb ansökan. Men jag hade ändå ingen lust. Ni vet när det bara känns som att det är onödigt att göra någonting eftersom man ändå inte får något jobb. Ipu övertalade mej i a f och vi åkte till Maki och skrev ut ansökningen.
Sedan åkte vi till Seppälä. Och det slutade med att jag FICK JOBB! Dock var det bara fram till Slutet av April men det är ju bättre än ingenting och hon sa att det kan mycket väl vara att jag får fortsatt tjänst.

Teme, en kompis, har en inredningsbutik där alldeles bredvid så vi var in där och talade med honom ett tag. Det slutade med att vi köpte en stor spegel med 130 euros rabatt. Inte illa:D Sedan fortsatte vi in på Veturi för en kaffe med munk för att fira att jag fått jobb.

våran tripp slutade inne på Kodin Ykkönen, varav rubriken. Eftersom JAG HAR HITTAT PRESENTKORTET på 60 euro. Hem kom vi med en bokhylla och en brödrost rikare. Det ni.

Inte nog med det. väl hemma fixade vi till det med hyllan och sådär och nu är jag mycket nöjdare med lägenhetens inredning. Oj, vad mycket hemtrevligare en lägenhet kan bli med en bokhylla, en spegel och en brödrost. Så nu tänker jag åka till Lidl och köpa rostbröd som vi har hemma i Östtjärna.

Kom precis hem från Janita och Anna. Var där nu på kvällen och fördrev tiden. Alltid trevligt att se människor. Nåja, inte alltid men lite då och då :)

Men nu ska jag ta och göra något annat. Nåt vettigare. Som att surffa runt och sedan sooova ;)

men på återseende gott folk och välkommen till Seppälän Seppälä och handla kläder :D