Flåt

jag känner mej som en hemsk människa som har försummat er mina kära där hemma som följer min blogg. (eller i a f följde då när något hände här :( ) Så nu tänkte jag ta mej i kragen och skriva nåonting även om jag känner mej på icke skrivhumör.

Jag har börja mitt nya li. Jag har varit på Elixa går. Dvs jag har jumppa för första gången på.. ja, sen när?
Så nu sitter ja här med en rygg som värker av allt lyftande på jobbet fram och tillbaka. En nacke som är svinond och hård av samma anledning. Och dessutom har ja sjukt ont under sulderbladen.... Det kanske beror på jumpan igår... hmm.... och ikväll blir det innebany. Jag förstår inte själv hur jag ska orka. Men vad gör man inte.

Hjälp, kan någon g mej tips om nåt som går att äta? För mitt nya liv innehåller mat :)

i helgen v vi till mormor och morfars stuga. Alltid lika mysigt att åka dit. Så mycket minnen. Minns du teija hur vi alltid lagade soppa och lekte troll vid den stora kitteln på gården? Och Jenita, minns du våra mugar med My little ponnies? (Jag fick förresten dem och jag skulle ge din till dej. NOSTALGIIIII)Jag var där som sagt med Tiina och fyra yngsta barnen. Det är faktiskt inte ens långt från Jyväskylä till Perho så vi åkte över dagen bara.

Min mormor och morfar. Man ser alla så himla sällan nuförtiden. Jag var odentligt hemma i MAJ sist!!!! Hur har ag överlevit???


Snart kommer vi ju som sagt var dit. Det är med sorg i hjärtat som jag kommer packa alla saker och ge mej av. Finland är ändå ett väldigt mycigt ställe och jag älskar Jyväskylä! (och mina vänner..... :( )

Men jag är på jobbet så måste sluta och gå och snoka igenomhennes receptböcker om det finns nåt som går att äta i dem :) Och hörni, jag ska uppdatera bdb snart... jag ska :)


Muminmamma vs Madde

Tack alla som gett mej ideer om vad jag ska bli och vad jag ska gra med mitt liv :) Det är dock fortfarande öppet. Har ofta hört att jag borde bli psykolog och det var även min dröm som liten (ocj jenita, jag förstod att det var så du menade. Att jag borde bli psykolog:) ). Jag älskade psykologi i skolan och jag var dessutom bra på det. Men problem nr ett är att jag nte var så motiverad i skolan bilket resulterar i att mina betyg förmodligen inte räcker till för en psykologi utbildning. Lösningen vore ju högskoleprovet. problem nummer två är att man måste ha ett års arbetserfarenhet. Jag har nu sju månader som personlig assistent men det äcker inte. (man måste ha jobbat inom vård och tex hemma hos någon som behöver vård.)
Mina tankar har dock gått tillbaka till läraryrket lite grand och nu är jag inne på gymnasielärare i svenska och psykologi. What about that?

igår när jag var med Silja til vårdcentralen så satte jag mej oc läste en seriös tidning som heter Anna. Det är alltså på riktigt en seriös tidning och ingen skvallerblaska. På framsidan var det en bild av kronprinsessan Viktoria och med rubriker: Varfr ringer inte bröllopsklockorna, Viktoria?  Jag bläddrade fram till den och började läsa. Ju längr4e jag läste desto mer växte min irritation. Vad tycker ni om dt här:

"När sverige 1972 (typ?) ändrade på lagen så att en kvinna kunde vara kronföljare var Carl Gustav öppet emot det. Då tyckte folket att han var gammalmodig.Men idag har man nog en annan uppfattning. Att vara kronföljare verkar för en kvinna vara mycket svårare än för en man."
Visst, det kan vara sant att man som kvinna har mycket mer att bevisa och leva upp till än män. Men vad som gjorde mej irriterad var att det inte fanns någon som helst motivation till varför det är svårare för en kvinna. Och jag kan inte låta bli att fråga mej, vart har ni fått uppgifterna ifrån? Att folk tycker att man inte borde ha ändrat lage? I textn sas det oxå att en kronprinsessa bör giftasej med någon med ädelt blått blod. Att man har svårt att acceptera en vanlig man av folket även om inte detsamma gäller för kronprinsar. Har inte kungahuset accepterat Daiel Westling? Det trodde jag.
 Det fortsatte med en text om Madelen som ger kungen och drottningen gråa hår bara genom sitt utseende. Det stod att hon älskade att handla svindyra kläder,festa på de dyraste resturangerna och barerna och umgås bara med "rikkaiden kakaroita, kuten ruotsissa suoraan sanotaan". Men journalisten tycker att hon bara är en tanklös och bortskämd prinsessa. Jag har bara lite svårt att förstå varför man ska skriva så mycket om den svenska kungafamiljen här. Oftast kanske inte helt positiva texter heller. Jag bara undrar, vem är intresserad? Jag är då inte alls intresserad av Tarja Halonen, men hon ser ju trots allt ut som muminmamman och inte som alla mäns dröm Madeleine.

Idag har jag varit mycket trött hela dagen och har riktigt ont i ryggen. Inte blir det bättre av att hon hittar på en massa saker att göra som att tvätta ETT PAR trosor för hand! Ikväll ska man orka åka till Yli-vieska oxå och på sndagen till Pielavesi. Men nu, jobbet kallar.

Ps. Här kom uppdateringen som du ville ha tanita. Kanske inte fick veta så mycket av vad jag gör och hur jag mår men det kommer i nästa inlägg ;) Det här blidde ett über dåligt debattinlägg:) Tack för mej!

kort kort

När ska man veta vad man vill göra med sitt liv? När vet man vad det är man verkligen verkligen vill satsa på?
jag vill så gärna hjälpa folk.... Göra något som kräver att använda min hjärna. jag vet att jag har så mycket att ge och jag vill utnyttja det. Men hur oh vad? Hela kvällen tänkte jag på det igår och jag kommer ingen var. Är i en återvändsgränd. Jag älskar att tala för folk. Att få folk att lyssna.

hjälp mej gott folk. Förslag?

ps. uppdaterar mer sen. är ppå jobbet...